Naar inhoud springen

Nijl: verschil tussen versies

130 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 13:
Het is mogelijk dat 'de rivier' in Jes. 11:15-16 betrekking heeft op de Nijl. In dat geval zal God in de toekomst de rivier slaande verdelen in zeven stromen, waarmee Hij een weg baant voor het overblijfsel van zijn volk. <blockquote>''Jes 11:15  Ook zal de HEERE den inham der zee van Egypte verbannen, en Hij zal Zijn hand bewegen tegen de rivier, door de sterkte Zijns winds; en Hij zal dezelve slaan in de zeven stromen, en Hij zal maken, dat men met schoenen daardoor zal gaan. Jes 11:16  En er zal een gebaande weg zijn voor het overblijfsel Zijns volks, dat overgebleven zal zijn van Assur, gelijk als Israël geschiedde ten dage, toen het uit Egypteland optoog.'' (SV)</blockquote>Zie [[Jesaja (boek)/Hoofdstuk 11|Jes. 11]].
 
== BronBronnen ==
F.M.Th. Böhl, ''Het Oude Testament''. Deel I van de serie: Bijbelsch-kerkelijk woordenboek (red. A. van Veldhuizen). Groningen, Den Haag: J.B.Wolters Uitgeversmaatschappij, 1919. S.v. Nijl.
 
P.J. Gouda Quint, ''Woordenboek des Bijbels, inzonderheid ten gebruike bij de Statenvertaling''. Haarlem: De erven F. Bohn, 1866. S.v. ''Nijl''.
 
[https://nl.wikipedia.org/wiki/Nijl Nijl], nl.wikipedia.org. Enigetekst hiervan is onder wijziging verwerkt op 11 feb. 2020.
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.