Naar inhoud springen

Koninkrijk van God: verschil tussen versies

364 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
Regel 36:
De kern van de boodschap is de mededeling van de nabije komst van het koninkrijk van God. Deze goede tijding gaat gepaard met een oproep tot bekering en geloof.
 
De mensen moesten weten dat het Koninkrijk nabij gekomen was. <blockquote>''Lu 10:11  ... weet evenwel dit, dat het koninkrijk van God nabij gekomen is. (Telos)''</blockquote>Bij een machtwisseling in de wereld zien we vaak dat het nieuwe regime figuren van het oude bewind ter verantwoording roept en sommigen van hen veroordeelt. Toen Nederland bevrijdt werd, werden NSB-ers opgepakt. Wanneer God komt, zal Hij ieder oordelen naar zijn werken. Om veroordeling te ontgaan, moeten zondaars zich voordien bekeren en geloven in het evangelie. Want God wil niet dat iemand verloren gaat, maar dat allen tot bekering komen en behouden worden.
 
=== Prediking ===
Regel 42:
 
=== Bevestiging ===
De boodschap van het Koninkrijk werd bevestigd door tekenen, door werkingen van kracht en macht, waardoor zieken werden genezen en demonen uitgedreven. <blockquote>''Lu 9:1  Hij nu riep de twaalf samen en gaf hun kracht en macht over alle demonen en om ziekten te genezen. Lu 9:2  En Hij zond hen uit om het koninkrijk van God te prediken en de zieken gezond te maken. (...) Lu 9:6  Zij nu vertrokken en trokken de dorpen door, terwijl zij overal het evangelie verkondigden en genezingen verrichtten.'' (Telos)</blockquote><blockquote>''Heb 2:3  hoe zullen wij ontkomen als wij zo’n grote behoudenis veronachtzamen, waarover aanvankelijk gesproken is door de Heer en die aan ons bevestigd is door hen die het gehoord hebben, Heb 2:4  terwijl God bovendien <u>meegetuigde zowel door tekenen als wonderen en allerlei krachten</u> en uitdelingen van de Heilige Geest naar zijn wil.  Heb 2:5 Want niet aan engelen heeft Hij onderworpen het toekomstige aardrijk waarover wij spreken, (Telos)''</blockquote><blockquote>''1Co 4:20  Want het koninkrijk van God bestaat niet in woord, maar in kracht. (Telos)''</blockquote>
 
== Komst van het Koninkrijk ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.