Naar inhoud springen

Brief aan de Efeziërs: verschil tussen versies

192 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
Regel 10:
 
== Schrijver, datering, bestemming ==
'''Schrijver.''' De brief is geschreven door Paulus tijdens zijn eerste gevangenschap in Rome (Ef. 3:1; 4:1; 6:20; Hand. 28:30).
 
<blockquote>''Efe 3:1 Daarom ik, Paulus, de gevangene van Christus Jezus voor u, de volken … (Telos)''
<br /></blockquote>Hij is een gezant 'in een keten'. <blockquote>''Efe 6:19  ... de verborgenheid van het evangelie bekend te maken Efe 6:20  waarvoor ik een gezant ben in een keten ... (Telos)''</blockquote>Voor Paulus en de heiligen waren de dagen boos.<blockquote>''Efe 5:16  terwijl u de geschikte gelegenheid ten volle uitbuit, want de dagen zijn boos. (Telos)''</blockquote><blockquote>''Efe 3:13  Daarom vraag ik u niet moedeloos te worden door mijn verdrukkingen voor u, die uw heerlijkheid zijn. (Telos)''
 
''Efe 4:1 Ik vermaan u dan, ik, de gevangene in de Heer, ... (Telos)''</blockquote>Ontroerend is het dat deze gevangene, schrijvend over de gaven die aan de gelovigen zijn geschonken, een Bijbelcitaat geeft dat spreekt van gevangenschap:<blockquote>''Efe 4:8  Daarom zegt Hij: ‘Opgevaren naar de hoge heeft Hij de gevangenschap gevangen genomen en heeft de mensen gaven gegeven’. (Telos)''</blockquote>Hij schreef de brief in het jaar 62/63 of 60/61 na Chr., ongeveer 8 jaar nadat de gemeente was gesticht.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.