Naar inhoud springen

Openbaring 8: verschil tussen versies

605 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
k (Kees Langeveld heeft de pagina Openbaring van Johannes/Commentaar/Hoofdstuk 8 hernoemd naar Openbaring van Johannes/Hoofdstuk 8 zonder een doorverwijzing achter te laten)
Regel 22:
Opb 8:7 En de eerste bazuinde, en er kwam hagel en vuur vermengd met bloed, en het werd op de aarde geworpen;
en het derde deel van de aarde verbrandde, en het derde deel van de bomen verbrandde, en al het groene gras verbrandde. (TELOS)
'''Hagel en vuur.''' Het onheil komt van boven. Gevolgen van een plasmawolk?<ref name=":0">[https://www.youtube.com/watch?v=7IOr7NWVNrw Brend Miller, Sr.: Decoding the Future - Part 2]. Youtube.com: Prophecy in the News, 4 maart 2016.</ref> Neerslag van een atoombom? Inslag van een meteoriet?
 
'''Met bloed.''' Door deze plaag worden levende wezens op aarde tot bloedens toe geraakt. Ongetwijfeld zullen er mens sterven.
 
'''Derde deel ... verbrandde'''. Dit is een 'wereldbrand'. De oorsprong van deze brand is het altaarvuur uit de hemel. De tweede (= natuurlijke) oorzaak kan een plasmawolk zijn<ref name=":0" />. Het derde deel van de aard is volgens een uitlegger<ref name=":0" /> Noord- en Zuid-Amerika en nog een ander stuk van de aarde. Beide continenten beslaan 28% van de aarde (het droge). Een andere grond voor deze uitleg is dat de naties uit deze twee continenten ongenoemd blijven in de beschrijvingen van de eindtijd<ref name=":0" />.
 
=== Opb. 8:8-9. Tweede bazuin: derde deel van de zee getroffen. ===
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.