Naar inhoud springen

Coronavirus: verschil tussen versies

513 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
Regel 15:
Toen het virus zich snel verspreidde naar andere landen, riep de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op 30 januari 2020 een internationale noodsituatie uit.
 
'''COVID-19.''' Patiënten hebben longklachten, zijn kortademig en hebben koorts. De meeste patiënten krijgen een longontsteking. Een kwart van de patiënten krijgt te maken met ernstige klachten, soms met dodelijke afloop. Er was in februari 2020 nog geen medicijn. Daarom konden artsen alleen de symptomen (koorts, benauwdheid) bestrijden. Het sterftecijfer wordt (maart 2020) geschat op ongeveer 3,4 procent<ref>Bron: https://www.businessinsider.nl/coronavirus-compared-to-flu-mortality-rates-2020-3/</ref><ref name=":0">In feb. 2020) nog geschat op ongeveer 2 procent.</ref>.
 
Covid-19 is <u>veel dodelijker dan griep</u>. Van de mensen die de griep krijgen overlijdt 0,1% aan de gevolgen. Patiënten van 80 jaar en ouder, die de ziekte covid-19 hebben, hebben een kans van 14,8% om te sterven door de gevolgen van deze ziekte; bij griep ligt het percentage op slechts 0,83% bij zieke 65-plussers<ref name=":0" />.
 
'''Risicogroepen.''' Kwetsbare groepen zijn in 't bijzonder mensen met een verminderde weerstand, jonge kinderen of ouderen. Zij hebben de grootste kans op ernstige klachten.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.