Naar inhoud springen

Coronavirus: verschil tussen versies

3 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
Regel 34:
'''Vloek.''' Nadat onze oerouders, die bestemd waren om over de aarde te heersen, in de zonde vielen, heeft God het [[Aarde|aardrijk]] vervloekt. Door de eeuwen heen is de mens bezocht door bacteriën en virussen die zijn gezondheid en levenskracht ondermijnen.
 
'''AfweersysteemOnze natuurlijke afweer.''' God heeft ons toegerust om te leven op een aardbodem die onder de vloek ligt. De mens heeft een geweldig vernuftig afweersysteem, door God ons gegeven. Het is niet feilloos, het kan zich zelfs zeer vergissen, maar het zal zich vaak wapenen tegen ziekmakende indringers en deze met nieuwe antistoffen bestrijden. Dat gebeurt ook met het Coronavirus - zij het ook dat sommige patiënten de ziekte COVID-19 niet overleven.
 
'''KwetsbaarheidOnze van de menskwetsbaarheid.''' Ondanks onze vermogens, wetenschappelijke kennis, medische techniek, zijn en blijven wij broze schepselen. We hebben luchtafweergeschut om raketten uit de lucht te halen. En we kunnen met één bom een stad van de vijand geheel vernietigen. Maar we zijn niet opgewassen tegen de kleinste wezentjes als virussen en bacteriën. Ze zijn als niets, maar hun legers kunnen wij niet overwinnen. We kunnen een slag winnen, maar ze komen steeds weer terug, in een andere gedaante.
 
<blockquote>''1Co 1:28  en het zwakke van de wereld heeft God uitverkoren om het sterke te beschamen, en het onaanzienlijke van de wereld en het verachte heeft God uitverkoren, en wat niets is, om wat iets is te niet te doen,'' (Telos)</blockquote>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.