Naar inhoud springen

Hirad: verschil tussen versies

407 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Hirad''' of ''Irad'' was een zoon van [[Henoch (zoon van Kaïn)|Henoch]] en een kleinzoon van [[Kaïn]].
 
De Hebreeuwse naam is עירד, <u>I</u>yrad en betekent "stedeling"<ref>Karl August Dächsel; F. P. L. C. van Lingen; H. van Griethuijsen, Antz. et al, ''Bijbel, of De geheele Heilige Schrift, bevattende al de kanonieke boeken van het Oude en Nieuwe Testament (volgens de Staten-overzetting) : met in den tekst ingelaschte verklaringen en aanmerkingen van de beroemdste godgeleerden uit alle tijden'' (Kampen: Bos, 1893-1901), commentaar op Gen. 4:18. </ref> of "vloot"<ref>''Hebreeuws-Nederlands Lexicon; op basis van Strong-coderingen.'' Onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia. Het is gebaseerd op het Engelstalige ''Online Bible Hebrew-Englisch Lexicon'' van Larry Pierce. </ref>. De naam komt 2x voor in het [[Oude Testament]], in Gen. 4:18. Het Strongnummer is 05897.
 
Hirad was de vader van Mehújaël.<blockquote>''Ge 4:18  En bij Henoch werd Hirad geboren; en Hirad verwekte Mechujaël; en Mechujaël verwekte Methusaël; en Methusaël verwekte Lamech. (HSV)''</blockquote>{{Adam nageslacht}}
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.