Naar inhoud springen

Coronavirus: verschil tussen versies

368 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 27:
'''Afweer.''' Ons ingeboren afweersysteem kent het virus niet en stelt zich daartegen te weer. Als iemand het coronavirus heeft gehad, herkent het afweersysteem het virus bij de volgende besmetting en zal het meteen reageren, zodat iemand niet opnieuw ziek wordt.
 
'''Voorzorg.''' Uit voorzorg, ter voorkoming van besmetting, wordt aanbevolen anderhalve meter afstand tot een medemens te houden, regelmatig je handen wassen, te hoesten en te niezen in de binnenkant van je elleboog in plaats van op je hand of in de lucht, en papieren zakdoekjes te gebruiken om je neus te snuiten. Medisch personeel dient mondkapjes te dragen.
 
'''Complotdenken.''' Het opduiken van het coronavirus is helaas voor sommigen aanleiding om te denken aan een complot<ref>Sterk staaltje van complotdenken door een Russische bioloog in verband met het [[coronavirus]] is te vinden op: [https://brabosh.com/2020/03/07/pqpct-sn8/ Russische biologist: coronavirus is biologisch wapen van ‘wereldregering’ om 90% mensen uit te roeien], Brabosh.com, 7 maart 2020. </ref>.
Regel 65:
 
God heeft pestepidemieën voorzegd, om ons in te lichten, zodat wij voorbereid zijn en standhouden. Hij zorgt voor ons. De gemeente van Christus zal voor de grootste ellende worden behoed (zie [[Opname van de gemeente|Opname van de Gemeente]]).
 
Een rabbijn heeft deze raad gegeven: "Was je handen goed, en telkens als je dat doet, herinner dan in Wiens handen je bent."<ref>De Australische rabbijn Aron Moss. "Wash your hands well. And everytime you do, remember Whose hands you are in." Bron: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=921619028293477"</ref>
 
Als wij op Hem vertrouwen en zijn Woord rijkelijk in ons woont (Col. 3:16), dan zien wij een epidemie in een ander perspectief. En kunnen we een lichtend, aanstekelijk voorbeeld voor niet-gelovigen zijn.
Regel 103 ⟶ 105:
[https://www.youtube.com/watch?v=zUxk8-Uosx8&t=154s The Coronavirus, the Bible, and the End Times], Youtube.com: ASKDrBrown, 14 maart 2020. Engels gesproken.
 
== VoetnootVoetnoten ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.