Naar inhoud springen

Coronavirus: verschil tussen versies

15 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
Regel 17:
'''COVID-19.''' Patiënten hebben longklachten, zijn kortademig en hebben koorts. De meeste patiënten krijgen een longontsteking. Een kwart van de patiënten krijgt te maken met ernstige klachten, soms met dodelijke afloop. Er was in februari 2020 nog geen medicijn. Daarom konden artsen alleen de symptomen (koorts, benauwdheid) bestrijden. Het sterftecijfer wordt (maart 2020) geschat op ongeveer 3,4 procent<ref>Bron: https://www.businessinsider.nl/coronavirus-compared-to-flu-mortality-rates-2020-3/</ref><ref name=":0">In feb. 2020 nog geschat op ongeveer 2 procent.</ref>.
 
Covid-19 is <u>veel dodelijker dan griepgewone seizoensgriep</u>. Van de mensen die de griep krijgen overlijdt 0,1% aan de gevolgen. Patiënten van 80 jaar en ouder, die de ziekte covid-19 hebben, hebben een kans van 14,8% om te sterven door de gevolgen van deze ziekte; bij griep ligt het percentage op slechts 0,83% bij zieke 65-plussers<ref name=":0" />. Dat verschil komt althans ten dele doordat ons immuunsysteem ervaring met het griepvirus heeft en de afweer is verbeterd.
{| class="wikitable sortable"
!Ziekte
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.