Naar inhoud springen

Coronavirus: verschil tussen versies

828 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 102:
De landen verschillen in de aanpak die verspreiding van het virus moet afremmen. Dit komt vooral door onbekendheid met het virus.
 
'''ComplotdenkenSpeculaties.''' Het opduiken van het coronavirus geeft aanleiding tot speculaties, bijvoorbeeld dat het nieuwe coronavirus het resultaat is helaasvan een kunstmatige wijziging van SARS Coronavirus-1 ten behoeve van een biologisch wapen en dat de mutant onbedoeld is ontglipt in de maatschappij<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=mXIM9j-2ezA Coronavirus news]. Youtube.com: Prophecy in the News, 28 feb. 2020. Vraaggesprek van Dan Goodwin met Charles Hiltibidal over het coronavirus. Duur: 11 min. 40 sec.</ref>. Het is voor sommigen aanleiding om zelfs te denken aan een complot<ref>Sterk staaltje van complotdenken door een Russische bioloog in verband met het [[coronavirus]] is te vinden op: [https://brabosh.com/2020/03/07/pqpct-sn8/ Russische biologist: coronavirus is biologisch wapen van ‘wereldregering’ om 90% mensen uit te roeien], Brabosh.com, 7 maart 2020. </ref>.
 
== Christelijke zienswijze en houding ==
Regel 167:
 
[https://www.youtube.com/watch?v=LKqHwOzk3iA The Coronavirus Predicted in the Bible? Yes!] Youtube.com: The Christian Life, 3 feb. 2020. Duur: 8 min. 12 sec. Een christelijke beschouwing van de epidemie veroorzaakt door het coronavirus.
 
Conor Wood, [https://www.patheos.com/blogs/scienceonreligion/2020/03/scientific-conflict-about-the-coronavirus-lockdown/ Scientific Conflict About the Coronavirus Lockdown]. Patheos.com, 21 maart 2020. Kritiek op de wetenschapsmethodoloog John Ioannidis, die strenge overheidsmaatregelen als bijvoorbeeld platlegging ('lockdown') ongegrond en doorgeschoten vindt.
 
== Zie ook ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.