Naar inhoud springen

Coronavirus: verschil tussen versies

795 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 104:
De volgende animatie, Engels gesproken, geeft inzicht in de schadelijke werking van het virus.
 
<Youtubeyoutube width="768" height="432">https://www.youtube.com/watch?v=5DGwOJXSxqg</youtube><BR>''COVID-19: What Happens If You Get Coronavirus?''. Youtube.com: Nucleus Medical Media, 28 maart 2020. Duur: 7 min. 27 sec.
 
'''Herstel.''' Het kan soms weken duren voordat een patiënt hersteld is. Iemand die 24 uur geen klachten meer heeft, wordt als genezen beschouwd.<ref name=":3" />
Regel 144:
 
De effecten van het coronavirus zouden ons klein moeten maken. Ze zouden ons tot [[Ootmoed, ootmoedig|ootmoed]] voor Gods aangezicht moeten leiden.
 
'''Menselijk goed en kwaad.''' Ook de coronacrisis - de nood als gevolg van de uitbraak - brengt het goede en het kwade (het zondige) in de mens naar boven. Enerzijds bijvoorbeeld een hulpactie om bejaarden boodschappen te brengen. Anderzijds bijvoorbeeld de verspreiding van nepberichten, zoals blijkt uit de waarschuwing van een antivirusbedrijf: "''Oplichters staan erom bekend dat ze alles in hun voordeel gebruiken, en de wereldwijde coronacrisis is geen uitzondering. We zullen je tips en advies geven om je te beschermen tegen nepberichten''"<ref>E-mail van het bedrijf Avast, 31 maart 2020. "Scammers are well known for using anything to their advantage, and the global coronavirus crisis is no exception. We'll talk you through tips and advice on staying safe from hoaxes,..."</ref>.
 
'''Profetisch voorzegd.''' De wereld zou, vóórdat de Heer terugkomt, niet vrij zijn van epidemieën. Vanaf het begin heeft de Heer het einde verkondigd, opdat Zijn woord betrouwbaar zou blijken en wij op Hem en Gods Woord zouden vertrouwen en zouden volharden in ons geloof. Wanneer wij voorzegde dingen zien ''gebeuren'', weten wij, of worden wij bevestigd in ons weten, dat wij God kunnen vertrouwen. God is alwetend en almachtig.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.