Naar inhoud springen

Kaleb: verschil tussen versies

615 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 27:
Kaleb had een dochter genaamd Achsa. Haar schonk hij aan Othniël, een zoon van Kenaz, nadat die de stad Kirjat-Sefer had veroverd. Othniël werd een richter, door wie God het volk Israël verloste van een Aramese onderdrukker.
 
De genealogische betrekking van Kaleb en Othniël is onduidelijk. De vader van Kaleb was Jefunne. Deze was een Keneziet (Num. 32:12)
 
Othniël was de zoon van Kenaz. <blockquote>''Ri 1:13  Toen nam Othniel haar in, de zoon van Kenaz, broeder van Kaleb, die jonger was dan hij; en [Kaleb] gaf hem Achsa, zijn dochter, tot een vrouw. (SV)'' </blockquote>Het is onduidelijk of Kenaz de broer van Kaleb is dan wel Othniël de broer van Kaleb is. Als Othniël de broer van Kaleb is, dan moeten wij 'de zoon van Kenaz' lezen als 'de Keneziet', dat betekent 'zoon van Kenaz'.
Othniël was de zoon van Kenaz. De
{{Stamboom Kaleb (1)}}{{Stamboom Kaleb (2)}}
Als Kenaz de broer van Kaleb is, dan is hun vader Jefunne. {{Stamboom Kaleb (2)}}
Of Kaleb en Othniël hebben een gemeenschappelijk moeder. Of 'broeder van Kaleb' moeten we ruimer verstaan als 'naaste familie van Kaleb.'
 
== Bronnen ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.