Naar inhoud springen

Teken: verschil tussen versies

1.303 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 61:
De tekenen die Paulus deed bewezen aan anderen dat hij een apostel was.<blockquote>''2Co 12:12 De tekenen van de apostel zijn onder u met alle volharding verricht, door tekenen, wonderen en krachten.'' (TELOS)</blockquote>Een wonder kan voor iemand anders een teken zijn, zonder dat de wonderdoener dat met dat oogmerk deed. De vrouw wiens gestorven zoon door Elia werd opgewekt, wist door dit wonder zeker dat Elia een man van God is.
 
<blockquote>''1Kon 17:24 Toen zei die vrouw tegen Elia: Nu weet ik dat u een man Gods bent en dat het woord van de HEERE in uw mond waarheid is.'' (HSV)</blockquote>Een '''tekenVragen uitom deeen hemelteken''' iskàn een wonderlijksymptoom verschijnselzijn datvan zichtbaarblindheid uitvoor al gebeurde tekens. Het boos en overspelig geslacht van Jezus´dagen had geen oog voor de hemeltekens komtdie Hij al had gedaan.<blockquote>''Mt 12:39 Hij antwoordde echter en zei tot hen: Een voorbeeldboos isen overspelig geslacht verlangt een teken, en het vuurzal datgeen opteken Eliaworden gegeven dan het teken van de profeet Jona.'s' (TELOS)</blockquote>Vragen om een teken kan ook gebedvoortkomen uit deeen hemelhart vandat God neerdaaldewil dienen en hetzeker kletsnattewil offerzijn verteerdede weg die gegaan moet worden. Een voorbeeld is Gideons bede om een teken.
 
<blockquote>''Mt 16:1 En de farizeeen en sadduceeen kwamen naar Hem toe, en om Hem te verzoeken vroegen zij Hem hun een teken uit de hemel te tonen.'' (TELOS)</blockquote>
 
Een teken uit de hemel was de stem van God die uit de hemel getuigenis over Zijn Zoon gaf.
 
'''Vragen om een teken''' kàn een symptoom zijn van blindheid voor al gebeurde tekens. Het boos en overspelig geslacht van Jezus´dagen had geen oog voor de tekens die Hij al had gedaan.<blockquote>''Mt 12:39 Hij antwoordde echter en zei tot hen: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, en het zal geen teken worden gegeven dan het teken van de profeet Jona.'' (TELOS)</blockquote>Vragen om een teken kan ook voortkomen uit een hart dat God wil dienen en zeker wil zijn de weg die gegaan moet worden. Een voorbeeld is Gideons bede om een teken.
 
Een teken kan ook '''vals, misleidend''' zijn. Door een teken, of een als teken opgevat verschijnsel, kan iemand misleid worden. De komst van de Mens der zonde, de Wetteloze, gaat gepaard met tekenen van de leugen.
Regel 80 ⟶ 74:
 
Omdat een wonderteken niet altijd van God komt, moeten we het '''toetsen''' aan de Schrift.
 
== Teken uit de hemel ==
Een teken uit de hemel is een wonderlijk verschijnsel dat zichtbaar of hoorbaar uit de hemel komt. Een voorbeeld is het vuur dat op [[Elia|Elia's]] gebed uit de hemel van God neerdaalde en het kletsnatte offer verteerde. Dit wonder was het teken dat niet Baäl maar de God van Israël de ware God is (1 Kon. 18: 36-38).
 
Van de Heer Jezus verlangden sommigen een teken uit de hemel. <blockquote>''Lu 11:16  Anderen nu verlangden van Hem een teken uit de hemel, om Hem te verzoeken. (Telos)''</blockquote><blockquote>''Mt 16:1  En de farizeeën en sadduceeën kwamen naar Hem toe, en om Hem te verzoeken vroegen zij Hem hun een teken uit de hemel te tonen. (Telos)''</blockquote>Misschien dachten ze aan een teken als van Elia, een zonsverduistering, een komeet, een aangekondigde windvlaag of zoiets<ref>Aantekening bij de Leidse vertaling</ref>. Zo'n teken kon bewijzen dat hij de Christus was; genezingen bewezen, volgens sommigen, niets of niet genoeg.
 
In de toekomst zal de [[Valse profeet|Valse Profeet]] een dergelijk teken doen, om de mensen te misleiden.<blockquote>''Opb 13:13  En het doet grote tekenen, zodat het zelfs vuur uit de hemel laat neerdalen op de aarde ten aanschouwen van de mensen. (Telos)''</blockquote>De Heer Jezus Zelf is een teken uit de hemel: zijn woorden en wonderen, zijn doen en laten. Zijn teken zal bij zijn wederkomst verschijnen in de hemel.<blockquote>''Mt 24:30  En dan zal het teken van de Zoon des mensen verschijnen in de hemel; en dan zullen alle stammen van het land weeklagen en zij zullen de Zoon des mensen zien komen op de wolken van de hemel met kracht en grote heerlijkheid.'' (Telos)</blockquote>Een teken uit de hemel was ook de stem van God die uit de hemel getuigenis over Zijn Zoon gaf.
 
== Bronnen ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.