Naar inhoud springen

Evangelie naar Lukas/Hoofdstuk 11: verschil tussen versies

k
k (Jillis Roosken heeft pagina Lukas (boek)/Hoofdstuk 11 hernoemd naar Evangelie naar Lukas/Hoofdstuk 11: Uniform)
Regel 68:
Lu 11:28  Hij echter zei: Jawel, maar veeleer gelukkig zij die het woord van God horen en bewaren. (Telos)
In vers 31 stelt de Heer de koningin van het Zuiden als voorbeeld, omdat zij van ver kwam om de wijsheid van Salomo te horen.
 
== Luk. 11:33 ==
Lu 11:33  Niemand die een lamp ontsteekt, zet die op een verborgen plaats of onder de korenmaat maar op de kandelaar, opdat zij die binnenkomen het licht zien. (Telos)
Een lamp wordt ontstoken om licht te geven. Dat licht hebben de mensen nodig. Daarom moet de lamp niet verborgen worden, maar op een zichtbare plaats gezet worden.
 
== Luk. 11:34 ==
Lu 11:34  De lamp van uw lichaam is uw oog; wanneer uw oog eenvoudig is, is ook uw hele lichaam verlicht; als het echter boos is, is ook uw lichaam duister. (Telos)
Het oog laat het licht door dat het ziet. Zo komt er licht in ons en kunnen we van binnen verlicht worden. Als het oog op duistere dingen staart, gericht is op boze dingen, worden wij van binnen duister. Als we op Jezus, het licht der wereld zien, worden we van binnen verlicht.
 
== Luk. 11:35 ==
Lu 11:35  Zie dan toe, dat het licht dat in u is, geen duisternis is. (Telos)
Wij hebben dus dat inwendige licht te bewaren door op het Licht der wereld te blijven zien.
 
''Heb 2:9  maar wij zien Jezus, die een weinig minder dan de engelen gemaakt was vanwege het lijden van de dood met heerlijkheid en eer gekroond, opdat Hij door de genade van God voor alles de dood smaakte.'' (Telos)
 
== Luk. 11:36 ==
Lu 11:36  Als dan uw hele lichaam verlicht is, zonder enig duister deel te hebben, zal het geheel verlicht zijn, evenals wanneer de lamp u met haar stralen verlicht. (Telos)
De lamp verlicht ons van buiten, het Licht der wereld, als wij daarop zien, verlicht ons van binnen en doet duistere delen uit ons binnenste verdwijnen.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.