Naar inhoud springen

Huwelijk: verschil tussen versies

1.052 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
Regel 59:
 
=== Keuze van een huwelijkspartner ===
In sommige culturen wordt een huwelijkspartner voorgesteld of zelfs gekozen door de ouders, in andere culturen wordt het aan het (volwassen) kind overgelaten. Abraham droeg zijn dienstknecht [[Eliëzer]] op een vrouw voor [[Izak]] te verwerven in Haran. Daarin zocht de dienstknecht Gods leiding. <blockquote>''Spr 3:5  Vertrouw op de HEERE met heel je hart, en steun op je [eigen] inzicht niet. Spr 3:6  Ken Hem in al je wegen, dan zal Híj je paden rechtmaken.'' (HSV) </blockquote>Zowel Jakob als Ezau gehoorzaamden hun vader Izak, die wilde dat zij niet met een Kanaänitische vrouw zouden trouwen. <blockquote>''Ge 28:6  Als nu Ezau zag, dat Izak Jakob gezegend, en hem naar Paddan-aram weggezonden had om zich van daar een vrouw te nemen; [en] als hij hem zegende, dat hij hem geboden had, zeggende: Neem geen vrouw van de dochteren van Kanaän;  Ge 28:7  En dat Jakob zijn vader en zijn moeder gehoorzaam geweest was, en naar Paddan-aram getrokken was;  Ge 28:8  En dat Ezau zag, dat de dochteren van Kanaän kwaad waren in de ogen van Izak, zijn vader; Ge 28:8  En dat Ezau zag, dat de dochteren van Kanaän kwaad waren in de ogen van Izak, zijn vader; Ge 28:9  Zo ging Ezau tot Ismaël, en nam zich tot een vrouw boven zijn vrouwen, Mahalath, de dochter van Ismaël, den zoon van Abraham, de zuster van Nebajoth. (SV)''</blockquote>Een christenjongere doet er verstandig aan om:
 
Een christenjongere doet er verstandig aan om:
 
* Gehoorzaam aan God woord geen ongelijk juk aan te gaan (zie hierboven);
* GodsGod te bidden om een vrouw of man en Zijn leiding te zoeken in de keuze van een huwelijkspartner. Immers is deze keuze er een met gevolgen voor het leven.
* De mening of raad van zijn of haar ouders te vernemen en te overwegen.
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.