Naar inhoud springen

Gevangene: verschil tussen versies

580 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 5:
In de periode 2009 - 2010 zaten in Nederland 94 op de 100.000 inwoners achter slot en grendel. In Slowakije zaten 185, in Polen 217, in Letland 314, in Denemarken 71 en in Zweden 78 op de 100.000 inwoners in de gevangenis.
 
[[Jezus Christus]] is gevangen genomen, ter dood veroordeeld en gekruisigd. De apostelen [[Paulus]] en [[Petrus]] hebben om de verkondiging van het [[evangelie]] in de gevangenis gezeten. Paulus schrijft:<blockquote>''2Co 11:23 Zijn zij dienaars van Christus? -ik spreek als een onzinnige-ik bovenmate. In arbeid zeer overvloedig, <u>in gevangenissen zeer overvloedig</u>, in slagen bovenmatig veel, dikwijls in doodsgevaren.'' (TELOS)</blockquote>Ook [[Epafras]] heeft, met Paulus, gevangen gezeten.<blockquote>''Flm 1:23  U groeten Epafras, mijn <u>medegevangene</u> in Christus Jezus, (Telos)''</blockquote>[https://en.wikipedia.org/wiki/Wang_Ming-Dao Wang Ming-Doa] (1900-1991), een bekende Chinese huiskerkleider, zat in China 23 jaar in de gevangenis. Voordat hij in 1955 de gevangenis kwam, sprak hij veel en schreef veel boeken. Toen kwam hij in de stilte en de gedwongen rust. ''"Daar zat ik en had niets te doen. Alles was me afgenomen. Het enige dat ik kon doen, was God leren kennen. En meer dan twintig jaar lang was dat de mooiste relatie die ik heb gehad."''<ref>Aangehaald in: elektronische nieuwsbrief van Stichting De Ondergrondse Kerk, 15 mei 2020.</ref>
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.