Naar inhoud springen

UFO: verschil tussen versies

57 bytes verwijderd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
Het woord '''UFO''' is een afkorting van "unidentified flying object", "ongeïdentificeerd vliegend voorwerp". Meestal gebruikt men de term voor iets dat lijkt op een ruimtevaartuig van niet-menselijke makelij. De wezens die zich in een UFO voortbewegen worden ''ufonauten'' of ''aliens'' (Engels voor 'vreemdelingen') genoemd.
 
{| class="wikitable"
{| class="wikitable" style="border:1; float:right; width: 25%; margin-left: 20px;"
| style="padding: 15px;"|'''Poollicht en UFO's'''
 
Op verschillende plekken in Nederland was vrijdagavond poollicht te zien. Poollicht of noorderlicht ziet eruit als een gordijn van groen en violet licht dat ontstaat doordat geladen deeltjes van de zon botsen met de atmosfeer. Het verschijnsel is het best te zien bij de Noord- en de Zuidpool. In Nederland is het licht zelden te zien; de laatste keer was in het voorjaar van 2001. Bij helder licht is het verschijnsel ook zaterdagavond waar te nemen. In Duitsland en Oostenrijk heeft het noorderlicht geresulteerd in veel UFO-meldingen. Bij het UFO-onderzoekscentrum in Mannheim stond de UFO-hotline roodgloeiend.
Regel 17 ⟶ 18:
In het volgende grappige filmpje worden de menselijke reacties van schrik en verbazing getoond op een (in scène gezette) neergestorte vliegende schotel.
 
<Youtubeyoutube width="600" height="480">SjjdELUIg7Q</youtube><BR>''UFO joke-candid camera''. Youtube.com: Goran Tomič, 10 jan. 2008.
 
== Meer informatie ==
Voor een korte inleiding tot het onderwerp UFO's en buitenaardsen, zie het artikel van Willem Ouweneel: Vliegende schotels
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.