Naar inhoud springen

Vrede: verschil tussen versies

447 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 13:
'''Vrede ''van'' God.''' De Heiland genoot altijd van de vrede ''van'' God, omdat Hij altijd in de wegen van God wandelde en eenswillend was met Hem. Hoe moeilijk deze wegen ook waren, de Heer Jezus vertrouwde zich aan Hem toe.
 
Bij Zijn afscheid van de discipelen zei Hij: „vrede laat ik u mijn vrede geef ik u.” „Uw hart worde niet ontroerd of versaagd.” Joh. 14:27. Hij wilde zo graag, dat die vrede, die Hem kenmerkte, ook het deel was van zijn volgelingen, die Hij in een vijandige wereld moest achterlaten. <blockquote>''Joh 16:33 Dit heb Ik tot u gesproken, opdat u in Mij <u>vrede</u> hebt. In de wereld hebt u verdrukking, maar hebt goede moed, Ik heb de wereld overwonnen. (TELOS)''</blockquote>'''Vredewens.''' In de brieven van het [[Nieuwe Testament]] wordt de lezers dikwijls de vrede van God toegewenst. Bijvoorbeeld door Paulus aan Filémon:<blockquote>''Flm 1:3 genade zij u en vrede van God onze Vader en van de Heer Jezus Christus. (TELOS)''</blockquote>'''Ervaring.''' Het middel om dagelijks van deze vrede ''van'' God te genieten is het gebed, de overgave en het geloofsvertrouwen. Door de Heer alles toe te vertrouwen wat het hart zou kunnen verontrusten, alles werkelijk aan Hem over te geven en bij Hem te laten in afwachting hoe en wanneer Hij de bezwaren zal oplossen, verdwijnt iedere bezorgdheid. <blockquote>''Flp 4:6  Weest in niets bezorgd, Filpmaar laat in alles, door gebed en smeking met dankzegging, uw verlangens bekend worden bij God. Flp 4:67  En de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, zal uw harten en uw gedachten bewaren in Christus Jezus.'' (Telos) </blockquote>Zo geniet de gelovige, die vrede met God heeft, dus voortdurend van de vrede Gods. Hij is niet in opstand, wanneer moeilijkheden op Zijn pad komen, maar aanvaardt ze uit Zijn hand, zoals ook onze Meester en Heiland deed.
 
Zendelinge [[Hannelie Groenewald]] ondervond deze vrede, toen een terreuraanslag het (aardse) leven kostte van haar man en hun beide kinderen in Afghanistan (2014).
 
[[Petrus]] vermaant de gelovigen om de vrede (de innerlijke rust en onderlinge eendracht) te zoeken en te bewaren. <blockquote>''2Pe 3:14 Daarom, geliefden, daar u deze dingen verwacht, beijvert u onbesmet en onberispelijk voor Hem te worden gevonden in vrede. (TELOS)''</blockquote>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.