Naar inhoud springen

Jezus Christus: verschil tussen versies

158 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
Regel 451:
Het opzettelijk en met voorbedachten raden iemand doden is moord. In deze zin kan men zeggen dat Jezus is vermoord.
 
<blockquote>''Hnd 7:52  Wie van de profeten hebben uw vaderen niet vervolgd? En zij hebben hen gedood die tevoren de komst van de Rechtvaardige aankondigden, <u>van Wie u</u> nu de verraders en <u>moordenaars bent geworden</u>,'' (Telos)</blockquote><blockquote>''Mt 22:7  De koning nu werd toornig, en hij zond zijn legers en bracht die <u>moordenaars</u> om en stak hun stad in brand.'' (Telos)</blockquote>''Anderzijds'' heeft ''Hijzelf'' zijn leven afgelegd en het overgegeven in de dood. Jesaja profeteerde:<blockquote>''Jes 53:10 ... Wanneer <u>hij zichzelf ten schuldoffer gesteld zal hebben</u>, zal hij nakomelingen zien en een lang leven hebben en het voornemen des HEREN zal door zijn hand voortgang hebben. (...) Jes 53:12  Daarom zal Ik hem een deel geven onder velen en met machtigen zal hij de buit verdelen, omdat hij <u>zijn leven heeft uitgegoten in de dood</u>, en onder de overtreders werd geteld, terwijl hij toch veler zonden gedragen en voor de overtreders gebeden heeft.'' (Telos)</blockquote>De Statenvertaling zegt: "als Zijn ziel Zich [tot] een schuldoffer gesteld zal hebben" (vers 10), en: "omdat Hij Zijn ziel uitgestort heeft in den dood" (vers 12). Dat de Heer op aarde kwam om doelbewust zijn leven te geven, af te leggen, heeft Hij ook Zelf verklaard:
<blockquote>''Hnd 7:52  Wie van de profeten hebben uw vaderen niet vervolgd? En zij hebben hen gedood die tevoren de komst van de Rechtvaardige aankondigden, <u>van Wie u</u> nu de verraders en <u>moordenaars bent geworden</u>,'' (Telos)</blockquote>
 
''Anderzijds'' heeft ''Hijzelf'' zijn leven afgelegd en het overgegeven in de dood. Jesaja profeteerde:<blockquote>''Jes 53:10 ... Wanneer <u>hij zichzelf ten schuldoffer gesteld zal hebben</u>, zal hij nakomelingen zien en een lang leven hebben en het voornemen des HEREN zal door zijn hand voortgang hebben. (...) Jes 53:12  Daarom zal Ik hem een deel geven onder velen en met machtigen zal hij de buit verdelen, omdat hij <u>zijn leven heeft uitgegoten in de dood</u>, en onder de overtreders werd geteld, terwijl hij toch veler zonden gedragen en voor de overtreders gebeden heeft.'' (Telos)</blockquote>De Statenvertaling zegt: "als Zijn ziel Zich [tot] een schuldoffer gesteld zal hebben" (vers 10), en: "omdat Hij Zijn ziel uitgestort heeft in den dood" (vers 12). Dat de Heer op aarde kwam om doelbewust zijn leven te geven, af te leggen, heeft Hij ook Zelf verklaard:
 
<blockquote>''Mt 20:28  zoals de Zoon des mensen niet is gekomen om gediend te worden, maar om te dienen en <u>zijn leven te geven</u> tot een losprijs voor velen.'' (Telos)</blockquote>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.