Naar inhoud springen

Jezus Christus: verschil tussen versies

442 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
Regel 8:
 
== Zijn vóórbestaan ==
Voordat de Heer Jezus op aarde was, was Hij in de hemel. Meer nog, Hij bestond vóór alles dat ontstaan is; voordat de wereld er was, was Hij er al.<blockquote>''Col 1:17 En Hij is voor alle dingen en alle dingen bestaan samen in Hem. (TELOS)''</blockquote><blockquote>''Joh 17:5 ... die Ik bij U had voordat de wereld was. (TELOS)''</blockquote><blockquote>''Joh 1:1 In het begin was het Woord; en het Woord was bij God, en het Woord was God.'' ''Joh 1:2 Dit was in het begin bij God.'' ''Joh 1:3 Alle dingen zijn door Hem geworden, en zonder Hem is niet een ding geworden dat geworden is. (TELOS)''</blockquote><blockquote>''1Jo 1:1  Wat van het begin af was, wat wij gehoord, wat wij gezien hebben met onze ogen, wat wij aanschouwd en onze handen betast hebben betreffende het woord van het leven (TELOS)''</blockquote><blockquote>''1Jo 2:13 Ik schrijf u, vaders, omdat u Hem kent die van het begin af is. 1Jo 2:14 Ik heb u geschreven, vaders, omdat u Hem kent die van het begin af is. (TELOS)''</blockquote><blockquote>''Opb 3:14 En schrijf aan de engel van de Gemeente der Laodicensen: Dit zegt de Amen, de trouwe, en waarachtige Getuige, het Begin der schepping Gods (TELOS)''</blockquote>Voordat de wereld bestond, was Hij in heerlijkheid bij de Vader.<blockquote>''Joh 17:5 en nu, verheerlijk Mij, U, Vader, bij Uzelf met de heerlijkheid die Ik bij U had voordat de wereld was. (TELOS)''</blockquote>Hij was er dan ook al vóór de aartsvader Abraham geboren werd.<blockquote>''Joh 8:58 Jezus zei tot hen: Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: vóór Abraham werd, ben Ik.''</blockquote>Merk op dat Hij niet zegt '... was ik', maar '... ben ik'. Dat drukt zijn eeuwigheid uit, zijn verheven zijn boven de tijd.
 
Zijn spreken over zijn komen en de aarde wijzen op Zijn hemelse herkomst: <blockquote>''Lu 12:49  Vuur ben Ik <u>komen werpen op de aarde</u>, en wat wil Ik, als het al ontstoken is?  Lu 12:50  Ik moet echter met een doop worden gedoopt, en hoe benauwt het Mij, totdat het is volbracht.  Lu 12:51  Denkt u dat Ik <u>gekomen ben om</u> vrede <u>te geven op de aarde</u>? Nee, zeg Ik u, maar veeleer verdeeldheid.'' (Telos)</blockquote>
 
=== Meer weten ===
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.