Naar inhoud springen

Oud-Israëlitische verloving en bruiloft: verschil tussen versies

k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 21:
'''Bruidegom: woning bereiden.''' In of bij het huis van zijn vader bereidde de bruidegom een plaats voor zijn vrouw.
 
'''Bruid: zich gereedmaken.''' De bruid werkte aan haar bruidsklederen, sieraden, make-up. Tegen het einde van de verlovingstijd moest zij gereed zijn, d.w.z. gekleed in haar bruidskleren.
 
De bruid van christus zal bekleed zijn met blinkend, rein, fijn linnen. Het fijne linnen zijn echter 'de gerechtigheden van de heiligen'.
 
''Opb 19:7 Laten wij blij zijn en ons verheugen en Hem de heerlijkheid geven, want de bruiloft van het Lam is gekomen en zijn vrouw heeft zich gereedgemaakt; Opb 19:8 en haar is gegeven bekleed te zijn met blinkend, rein, fijn linnen, want het fijne linnen zijn de gerechtigheden van de heiligen.'' ''(Telos)''
 
Vergelijk: <blockquote>''1Ti 2:9 Evenzo dat ook vrouwen zich tooien in waardige kleding met bescheidenheid en ingetogenheid, <u>niet met</u> haarvlechten en goud of parels of kostbare kleding;  1Ti 2:10  <u>maar</u> - zoals het vrouwen past die belijden godvrezend te zijn - <u>door goede werken</u>.'' (Telos)</blockquote>
Tegen het einde van de verlovingstijd moest zij gereed zijn, d.w.z. gekleed in haar bruidskleren.
 
== Bruiloft ==
Regel 65 ⟶ 67:
 
Zo zal de Heer Jezus met ons verschijnen in de wereld. Hij komt dan om Zijn koninkrijk te vestigen op de aarde.
 
== Bron ==
[https://www.youtube.com/watch?v=fF7OVBx7s-Q Biblical Marriage Customs Related to End Times.] Youtube.com: John Ankerberg Show, 29 jan. 2015. Vraaggesprek met Renald Showers.
 
== Voetnoten ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.