Naar inhoud springen

Oud-Israëlitische verloving en bruiloft: verschil tussen versies

k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 32:
 
=== Terugkomst van de bruidegom ===
Na een jaar kwam de bruidegom, die klaar was met zijn werk, terug tot zijn bruid om haar tot zich te nemen en te brengen naar de plaats die hij had bereid in of bij het huis van zijn vader. <blockquote>''Joh 14:2  In het huis van mijn Vader zijn vele woningen; als het niet zo was, zou Ik het u hebben gezegd, want Ik ga heen om u plaats te bereiden. Joh 14:3  En als Ik ben heengegaan en u plaats heb bereid, kom Ik weer en zal u tot Mij nemen, opdat ook u zult zijn waar Ik ben.'' (Telos)</blockquote>De bruidegom kwam op een tijdstip dat zij van te voren niet precies wist. Zij wist dat hij omstreeks het einde van de verlovingstijd zou komen, maar dag, nacht of uur waren haar niet bekend. In elk geval moest zij gereed zijn.
 
<blockquote>''Joh 14:2  In het huis van mijn Vader zijn vele woningen; als het niet zo was, zou Ik het u hebben gezegd, want Ik ga heen om u plaats te bereiden. Joh 14:3  En als Ik ben heengegaan en u plaats heb bereid, kom Ik weer en zal u tot Mij nemen, opdat ook u zult zijn waar Ik ben.'' (Telos)</blockquote>
Vergezeld van de familie en vrienden van de bruidegom (Richt. 14: 11; 1 Makkabeeën 9: 39; Matth. 9:15), onder leiding van de ceremoniemeester (Joh. 3: 29; 2 Kor. 11:2), trok de bruidegom, feestelijk getooid en bekranst (Jes. 61:10; Hoogl. 3:11), naar het huis van de ouders der bruid. Omstanders, die herkenden wat er aan de hand was, riepen luid: "Zie, de bruidegom komt!"<blockquote>''Mt 25:6  Maar te middernacht klonk een geroep: Zie, de bruidegom! Gaat uit, hem tegemoet!'' (Telos)</blockquote>Als de Heer Jezus terugkomt, zal dat gepaard gaan met geroep en bazuingeluid. <blockquote>''1Th 4:16  Want de Heer Zelf zal met een bevelend <u>roepen</u>, met de <u>stem</u> van een aartsengel en met de <u>bazuin</u> van God neerdalen van de hemel;'' ... (Telos) </blockquote>De roep "Zie, de bruidegom komt! " diende om de bruid te waarschuwen dat haar bruidegom eraan kwam om haar tot zich te nemen. In de stilte van de nacht verbreidde de roep zich verder dan overdag.
 
De bruidegom kwam op een tijdstip dat zij van te voren niet precies wist. Zij wist dat hij omstreeks het einde van de verlovingstijd zou komen, maar dag, nacht of uur waren haar niet bekend. In elk geval moest zij gereed zijn. Op een nacht zou hij komen.
 
Vergezeld van de familie en vrienden van de bruidegom (Richt. 14: 11; 1 Makkabeeën 9: 39; Matth. 9:15), onder leiding van de ceremoniemeester (Joh. 3: 29; 2 Kor. 11:2), trok de bruidegom, feestelijk getooid en bekranst (Jes. 61:10; Hoogl. 3:11), naar het huis van de ouders der bruid. Omstanders, die herkenden wat er aan de hand was, riepen luid: "Zie, de bruidegom komt!"
 
<blockquote>''Mt 25:6  Maar te middernacht klonk een geroep: Zie, de bruidegom! Gaat uit, hem tegemoet!'' (Telos)</blockquote>
 
Als de Heer Jezus terugkomt, zal dat gepaard gaan met geroep en bazuingeluid.
 
<blockquote>''1Th 4:16  Want de Heer Zelf zal met een bevelend <u>roepen</u>, met de <u>stem</u> van een aartsengel en met de <u>bazuin</u> van God neerdalen van de hemel;'' ... (Telos) </blockquote>
 
De roep "Zie, de bruidegom komt! " diende om de bruid te waarschuwen dat haar bruidegom eraan kwam om haar tot zich te nemen. In de stilte van de nacht verbreidde de roep zich verder dan overdag.
 
De bruid riep dan de bruidsmeisjes bij zich om geholpen te worden.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.