Naar inhoud springen

Messiasbelijdende Joden: verschil tussen versies

414 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
k (→‎Meer informatie: Opmaak van de kop aangepast: Kopje2)
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Messiasbelijdende Joden''' zijn Joden die Jezus als de beloofde Messias erkennen en op Hem vertrouwen.
 
In Israël noemen de joodse christenen zichzelf 'messiaanse joden'. Ze vermijden zich 'christenen' te noemen terwille van hun volksgenoten. Want 'christenen' in het Hebreeuwse taalgebruik verwijst naar niet-Joden<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=HIRyb5_xSkM&t=25s Amir Tsarfati Speaks on Israel Rebuilding the Temple.] Youtube.com: To Every Man An Answer, 10 juli 2020. Vanaf 25 sec.</ref>.
Volgens het boek Handelingen der apostelen groeit de Gemeente van Christus in Jeruzalem na de Pinksterdag in korte tijd van ruim honderd naar vele duizenden gelovigen. Deze eerste gelovigen zijn allemaal Joden. In feite ontstond een crisis toen niet-joodse mensen lid van de Kerk wilden worden. De Joodse gelovigen moesten beslissen of heidenen eigenlijk wel lid konden worden, en zo ja, op welke voorwaarden. De uitkomst daarvan staat in Handelingen 15: door aan een paar eenvoudige voorwaarden te voldoen, konden heidenen samen met Joodse gelovigen lid zijn van hetzelfde lichaam.
 
Volgens het boek Handelingen der apostelen groeitgroeide de Gemeente van Christus in Jeruzalem na de Pinksterdag in korte tijd van ruim honderd naar vele duizenden gelovigen. Deze eerste gelovigen zijn allemaal Joden. In feite ontstond een crisis toen niet-joodse mensen lid van de Kerk wilden worden. De Joodse gelovigen moesten beslissen of heidenen eigenlijk wel lid konden worden, en zo ja, op welke voorwaarden. De uitkomst daarvan staat in Handelingen 15: door aan een paar eenvoudige voorwaarden te voldoen, konden heidenen samen met Joodse gelovigen lid zijn van hetzelfde lichaam.
Na de verwoesting van Jeruzalem en doordat de meerderheid van het joodse volk de Messias afwees, werd de Kerk steeds ‘heidenser’ van karakter. Toen het christendom in de 4e Eeuw de staatsgodsdienst van het Romeinse Rijk werd, maakte de Kerk zich bewust helemaal los van haar Joodse wortels en door "Joodse gebruiken" (door de Eeuwige Zelf voorgeschreven!) te verbieden, werd het joden in feite onmogelijk gemaakt om tot de Kerk te behoren.
 
Na de verwoesting van Jeruzalem en doordat de meerderheid van het joodse volk de Messias afwees, werd de Kerk steeds ‘heidenser’ van karakter. Toen het christendom in de 4e Eeuweeuw de staatsgodsdienst van het Romeinse Rijk werd, maakte de Kerk zich bewust helemaal los van haar Joodse wortels en door "Joodse gebruiken" (door de Eeuwige Zelf voorgeschreven!) te verbieden, werd het joden in feite onmogelijk gemaakt om tot de Kerk te behoren.
 
Toch is er door alle eeuwen heen een minimaal aantal Joden geweest, die Jezus als Messias accepteerden.
Regel 29 ⟶ 31:
 
''[http://www.imetmessiah.com/ ImetMessiah.com]:'' Engelstalige videogetuigenissen van Joden die de Heer Jezus als messias erkennen.
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.