Naar inhoud springen

Openbaring 6: verschil tussen versies

1.110 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
Regel 48:
Het volgende fragment uit de film 'The Coming Convergence' toont een meisje dat zich in deze tijd van oorlogen en geweld bevindt. Ze denkt terug aan wat eraan vooraf ging en waarschuwt.
 
<Youtubeyoutube width="768" height="432">BsIcGSEQTTw</youtube><BR>''The Coming Convergence (Official Trailer)''. Youtube.com: Ingenuity Films, 26 maart 2017. Duur: 2 min. 15 sec.
 
== Opb. 6:6. Op rantsoen ==
Regel 69:
 
In de laatste tijden vóór de verschijning van Christus komen plagen van de zeven schalen van Gods toorn over de mensen. De Egyptische plagen zijn daarbij als voorbeelden te beschouwen. Bij de eerste schaal komt 'een kwaadaardige en boze zweer aan de mensen die het merkteken van het beest hadden en die zijn beeld aanbaden.'<blockquote>''Opb 16:2  En de eerste ging weg en goot zijn schaal uit op de aarde, en er kwam een kwaadaardige en boze zweer aan de mensen die het merkteken van het beest hadden en die zijn beeld aanbaden.'' (Telos)</blockquote>Vergelijk:<blockquote>''Ex 9:10  En zij namen as uit den oven, en stonden voor Farao’s aangezicht; en Mozes strooide die naar den hemel; toen werden er zweren, uitbrekende met blaren, aan de mensen en aan het vee;'' (SV)</blockquote>Bij de vijfde schaal lijden de mensen pijn door hun zweren.<blockquote>''Opb 16:10  En de vijfde goot zijn schaal uit op de troon van het beest, en zijn koninkrijk werd verduisterd; en zij kauwden hun tongen van pijn  Opb 16:11  en lasterden de God van de hemel vanwege hun pijnen en vanwege hun zweren, en zij bekeerden zich niet van hun werken.'' (Telos)</blockquote>Men kan daarom aannemen dat in de eindtijd de mensheid nog door bijzonder zware, smartelijke pestziekten of andere aandoeningen zal worden bezocht.
 
Een andere verklaring<ref name=":1">Bill Salus: [https://www.youtube.com/watch?v=Rc-xH-14xjo&t=17m27s The Mysterious Seals of Revelation]. Youtube.com: Prophecy Watchers, 26 apr. 2017. Op 17 min. 27 sec.</ref> ziet in Dood en de hades een symbool van de Grote Hoer en dat de martelaren van het zesde zegels haar slachtoffers zijn.
 
'''Hun werd macht gegeven over het vierde deel van de aarde om te doden.''' Zij krijgen de macht, de ''mogelijkheid'' om te doden. Er staat niet dat een vierde deel van de mensheid wordt gedood, noch dat alle bewoners van een kwart van de aarde worden gedood. In Opb. 9 komt een derde van de wereldbevolking om.
 
== Opb. 6:9. Opening van het vijfde zegel ==
Regel 80 ⟶ 84:
== Opb. 6:10. Roep om wraak. ==
Opb 6:10 En zij riepen met luider stem en zeiden: Tot hoelang, heilige en waarachtige Heerser, oordeelt en wreekt U ons bloed niet aan hen die op de aarde wonen? (TELOS)
'''Tot hoelang.''' Volgens één uitlegger<ref name=":1" />, die de vijf zegels plaats in aanlooptijd vóór de zeventigste jaarweek van Daniël, toont deze vraag aan, dat deze martelaren zijn gestorven vóór de zeventigste jaarweek van Daniël. Want de tijd van deze jaarweek staat vast en is verdeeld in twee helften en moet de martelaren bekend zijn. De vraag 'Toe hoelang?' betreft de tijd die aan de laatste jaarweek van Daniël voorafgaat.
'''Wraak.''' Hun luide roep om oordeel en wraak brengt sommigen op de gedachte dat deze gelovigen geen nieuwtestamentische gelovigen in de bedeling van de gemeente zijn. Juist in het Oude Testament vinden wij in de psalmen de roep om wraak. Stefanus, de eerste martelaar van de gemeente van Christus, bad, toen hij gestenigd werd, God om vergeving en niet om wraakneming. Aan de andere kant, er staat geschreven in het Nieuwe Testament:
 
'''WraakWreekt U ons bloed.''' Hun luide roep om oordeel en wraak brengt sommigen op de gedachte dat deze gelovigen geen nieuwtestamentische gelovigen in de bedeling van de gemeente zijn. Juist in het Oude Testament vinden wij in de psalmen de roep om wraak. Stefanus, de eerste martelaar van de gemeente van Christus, bad, toen hij gestenigd werd, God om vergeving en niet om wraakneming. Aan de andere kant, er staat geschreven in het Nieuwe Testament:
 
''Ro 12:19 Wreekt uzelf niet, geliefden, maar laat plaats voor de toorn; want er staat geschreven: ‘Aan Mij de wraak, Ik zal vergelden, zegt de Heer’. (TELOS)''
Regel 116 ⟶ 122:
'''De grote dag van hun toorn'''. In het Oude Testament is dikwijls sprake van '[[Dag van Jhwh|de dag van Jahweh]]', een gerichtsdag. Deze dag schijnt aan te breken met het verbreken van het zesde zegel. Hemel en aarde worden dermate geschud, dat wereldwijd een besef doordringt dat de gebeurtenissen een bovennatuurlijke (goddelijke) oorsprong hebben.
 
== VoetnootVoetnoten ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.