Naar inhoud springen

Zeshonderdzesenzestig (666): verschil tussen versies

k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Zeshonderzesenzestig (666)''' is het getal van het tienhoornige en zevenkoppige Beest uit de zee (Opb. 13:18), een toekomstige machthebber in de eindtijd. Zijn handlanger, de valse profeet, de anti-christ, geeft vrijwel iedereen een merkteken, het [[merkteken van het Beest]], dat is de naam van het beest uit de zee of het getal van zijn naam (666).<blockquote>[[Bestand:666 getal.jpg|rechts]]''Opb 13:16 En het maakt dat men aan allen, de kleinen en de groten, de rijken en de armen, de vrijen en de slaven, een merkteken geeft op hun rechterhand of op hun voorhoofd; Opb 13:17 en dat niemand kan kopen of verkopen dan wie het merkteken heeft: de naam van het beest of het getal van zijn naam. Opb 13:18 Hier is de wijsheid. Wie verstand heeft, laat die het getal van het beest berekenen, want het is het getal van een mens, en zijn getal is zeshonderdzesenzestig. (TELOS)''</blockquote>In het Hebreeuws, Grieks en Latijn werden in plaats van cijfers letters gebruikt om getallen weer te geven. De letters van de naam van een persoon hebben elk een cijferwaarde. De optelling van deze cijferwaarden geeft een getal. De naam van het beest uit de zee is nog niet bekend, maar zal om te rekenen zijn naar het getal 666.
 
De reeks, niet de som, van drie zessen, duidt misschien tevens op (1) de onheilige drie-eenheid van de draak (de duivel), het beest uit de zee (wereldleider) en de valse profeet (adjunct wereldleider); en/of (2) gegeven de betekenis van het getal [[Zes (getal)|zes]],: de uiterste profilering van de onafhankelijke, God verzakende mens.
 
== Berekening en toekenning ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.