Naar inhoud springen

Zeshonderdzesenzestig (666): verschil tussen versies

k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 2:
 
De reeks, niet de som, van drie zessen, duidt misschien tevens op (1) de onheilige drie-eenheid van de draak (de duivel), het beest uit de zee (wereldleider) en de valse profeet (adjunct wereldleider); en/of (2) gegeven de betekenis van het getal [[Zes (getal)|zes]]: de uiterste profilering van de onafhankelijke, God verzakende mens.
 
== Nebukadnezar ==
Opmerkelijk is dat de Babylonische koning [[Nebukadnezar]], een type van het Beest uit de zee, een beeld liet maken waarvan de hoogte 60 el en de breedte 6 el was. Men bracht geluid ten gehore van 6 met name genomen muziekinstrumenten. <blockquote>''Da 3:1 Koning Nebukadnezar maakte een gouden beeld, waarvan de hoogte zestig el was, [en] zijn breedte zes el. Hij richtte het op in het dal Dura, in het gewest Babel. (...) Da 3:5  Op het moment dat u het geluid hoort van de hoorn, fluit, citer, luit, lier, panfluit, en allerlei muziekinstrumenten, moet u neervallen en het gouden beeld aanbidden dat koning Nebukadnezar heeft opgericht.'' (HSV)</blockquote>Opgemerkt moet worden dat hier nog geen sprake is van het getal 666 en dat het aantal muziekinstrumenten meer dan 6 was, want er wordt in Dan. 3:5 bijgevoegd "en allerlei muziekinstrumenten".
 
== Berekening en toekenning ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.