Naar inhoud springen

Eindtijd: verschil tussen versies

12 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 4:
 
# Een eerste opvatting zegt de eindtijd in het Hebreeuws ook wel 'het einde van de bedeling der wet' wordt genoemd. In feite begon de eindtijd direct na de hemelvaart van Christus, aan het einde van de bedeling der wet.
# Een tweede opvatting<ref>Zo Roger Liebi, ''Leven we werkelijk in de eindtijd? Meer dan 175 vervulde profetieën.'' Uitgeverij Middernachtsroep, 2013. </ref> zegt dat de 'eindtijd' het einde is van de lange periode tussen de eerste en de tweede komst van Jezus Christus. Kenmerkende gebeurtenissen zijn de terugkeer van de Joden uit de wereldwijde verstrooiing naar het land van hun voorouders (van 1882 tot nu) en door de wederoprichting van de staat Israël (1948). 
#Een derde opvatting<ref>Zo Ton Stier van de Stichting Israël en de Bijbel, op de landdag van de Stichting op 14 mei 2015.</ref> stelt dat de tijd van het einde in Bijbelse zin de laatste jaarweek van Daniël is, een periode van zeven jaar waarin Gods gerichten over deze aarde komen. In deze enge zin verstaan leven wij (anno 2014) nog niet in de eindtijd. 
 
Regel 26:
 
== Meer weten ==
Roger Liebi, ''Leven we werkelijk in de eindtijd? Meer dan 175 vervulde profetieën''. Uitgeverij Middernachtsroep, 2013. Pagina's: 429. Een uitstekend boek over de eindtijd. De auteur behandelt de profetieen die vanaf 1882 vervuld zijn in een aantal thema's. Na de inleiding volgt het thema: Een volk keert terug, waarin de terugkeer van Israël naar het land Israël behandeld wordt. Daarna schrijft hij over de Westelijke Jordaanoever in het licht van de Bijbelse profetie, gevolgd door Israël en het lot van Irak, om te eindigen met de toespraak van Jezus over de eindtijd. Handig is de lijst met vervulde profetieën aan het eind van elk thema, met schematisch: profetie, tekstverwijzing, vervulling in deze tijd.
 
Jeep van der Schoot, ''De eindtijd in het kort; de Here Jezus komt spoedig terug'' (2011, 2013 en latere bewerking). Gratis [http://www.dekoningkomt.nl/eboekdeeindtijdinhetkort.pdf e-boek] (pdf-formaat), te downloaden van www.dekoningkomt.nl. Over Israël, de tekenen van de eindtijd, de opname van de gemeente, de grote verdrukking, de opneming van de gemeente, het vrederijk, de nieuwe hemel en aarde.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.