Naar inhoud springen

Azerbeidzjan: verschil tussen versies

11 bytes verwijderd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 7:
'''Godsdienst.''' Een aanzienlijk gedeelte van de bevolking is islamitisch. De overheid en de staatsmedia moedigen de bevolking aan om terug te keren naar de islam, de religie van hun voorouders. De laatste jaren (anno 2011) wordt de godsdienstvrijheid steeds verder ingeperkt.
[[Bestand:Az-qa-location-fr.svg|miniatuur|769x769px|Tusssen Azerbeidzjan en Armenië betwist gebied]]
'''Nagorno-Karabach.''' Isis een deel van Azerbeidzan waar vooral Armeniërs wonen. Het wordt ook Artsach genoemd. De hoofdstad is Stepanakert. Nagorno-Karabach was een autonome Armeense enclave in de Sovjet-republiek Azerbeidzjan. Kort na de onafhankelijkheid van Azerbeidzjan in 1991 brak oorlog in Nagorno-Karabach (Artsach) uit. Azerbeidzjan verloor de controle over dat gebied en het gebied eromheen, en enkele andere regio's. Nagorno-Karabach was tot 1994 een enclave, maar later wisten Armenië en Nagorno-Karabach een grensverbinding tot stand te brengen. De etnische Armeniërs hebben er, met steun van Armenië, een onafhankelijk staatje. Artsach. (Nagorno-Karabach)Dit is niet internationaal erkend als onafhankelijke staat.
 
== Buitenlandse betrekkingen ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.