Naar inhoud springen

Hevieten: verschil tussen versies

17 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 22:
'''Bij de Hermon.''' Nadat Jozua het zuidelijke deel van Kanaän aan zich had onderworpen, bracht Jabin, koning van Hazor, een verbond onder de noordelijke koningen tot stand, onder wie de Hevieten die onder aan de berg Hermon woonden (Joz. 11:3). Na de verovering van het Beloofde Land door de Israëlieten woonden de Hevieten in het noordelijk gedeelte van Kanaän bij de Hermon.
 
<blockquote>''Ri 3:3 Vijf vorsten der Filistijnen, en al de KanaanietenKanaänieten, en de Sidoniërs, en de <u>Hevieten</u>, wonende in het gebergte van den Libanon, van den berg Baäl-hermon, tot daar men komt te Hamath.'' (SV)</blockquote>'''Herendienst.''' De Israëlieten verbanden niet alle Chiwwieten; er bleven er in het land over. Deze stelde koning Salomo in slaafse herendienst.
 
'''Herendienst.''' De Israëlieten verbanden niet alle Chiwwieten; er bleven er in het land over. Deze stelde koning Salomo in slaafse herendienst.
<blockquote>''1Kon 9:20 Al het volk dat overgebleven was van de Amorieten, Hethieten, Perizzieten, Chiwwieten en Jebusieten, die niet tot de Israelieten behoorden,<br>1Kon 9:21 hun nakomelingen, welke na hen in het land waren overgebleven, die de Israelieten niet met de ban hadden kunnen slaan, hen riep Salomo op om slaafse herendiensten te verrichten, tot op de huidige dag.<br>1Kon 9:22 Maar van de Israelieten maakte Salomo niemand tot slaaf; zij waren echter krijgslieden, zijn hovelingen, zijn vorsten, zijn hoofdlieden en oversten van zijn wagens en van zijn ruiters.''<br>(NBG51)</blockquote>
 
<blockquote>''1Kon 9:20 Al het volk dat overgebleven was van de Amorieten, Hethieten, Perizzieten, <u>Chiwwieten</u> en Jebusieten, die niet tot de Israelieten behoorden,<br>1Kon 9:21 hun nakomelingen, welke na hen in het land waren overgebleven, die de Israelieten niet met de ban hadden kunnen slaan, hen riep Salomo op om slaafse herendiensten te verrichten, tot op de huidige dag.<br>1Kon 9:22 Maar van de Israelieten maakte Salomo niemand tot slaaf; zij waren echter krijgslieden, zijn hovelingen, zijn vorsten, zijn hoofdlieden en oversten van zijn wagens en van zijn ruiters.''<br>(NBG51)</blockquote>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.