Naar inhoud springen

Ezechiël 38: verschil tussen versies

823 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
Regel 2:
 
== Samenvatting ==
''In het kort:'' Gogs ondergang in het land van Israël. Voorzegging van eenzijn vijandelijke inval in het Israëlitische land, en devan zijn vreselijke nederlaag ervan.
 
Gog, koning van Magog en aanvoerder van vele volken, wordt door God opgeroepen zich gereed te houden, om eenmaal met een ontelbaar leger tegen Israëls land op te trekken (1-9). Dan zal hij menen volle vrijheid te hebben het uit te plunderen (10-13); maar wanneer hij de hand aan Gods volk slaat, zal hij ervaren dat God hem bestemd heeft om in zijn ondergang de oude voorspellingen van Israëls profeten tegen de heidenen te vervullen (14-17). Als Gog het land van Israël binnentrekt, zal Gods toorn ontbranden, die zich in een geduchte aardbeving openbaart, en zal Gog met zijn leger door allerlei rampen vernietigd worden (18-23).
 
== Ezech. 38:8 ==
Regel 13 ⟶ 15:
 
'''Die allemaal wonen zonder muur.''' Het is alsof de huidige afrastering en muur (anno 2011) die Israël heeft gemaakt, weg is. Ze hebben zelfs “geen grendel noch deuren”. Er is kennelijk geen gevaar van terroristische aanslagen meer. Wat een veiligheid, wat een rust en zekerheid! Evenwel menen sommigen<ref>Als Amir Tsarfati in zijn voordracht: [https://www.youtube.com/watch?v=gIIroOxKH3M Gog and Magog.] Youtube.com: Behold Israel, 26 juni 2017. </ref> dat Israël (anno 2017) al in rust is en zeker woont.
 
== Bron ==
De samenvatting is ontleend aan de aantekeningen bij de Leidse vertaling en wonder wijziging verwerkt op 9 nov. 2020.
 
== Voetnoten ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.