Naar inhoud springen

Buigen: verschil tussen versies

197 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 27:
De Israëlieten zullen allen eens voor Hem buigen. Dit is voorafgebeeld in de droom van Jozef, die aan zijn broers verhaalde:<blockquote>''Ge 37:7  Zie, wij waren midden op de akker schoven aan het binden; en zie, mijn schoof stond op en bleef ook overeind staan. En zie, jullie schoven kwamen om hem heen [staan] en bogen zich voor mijn schoof neer.'' (HSV)</blockquote>Voor Hem zullen koningen en vorsten zich buigen. <blockquote>''Jes 49:7  Alzo zegt de HEERE, de Verlosser van Israël, Zijn Heilige, tot de verachte ziel, tot Dien, aan Welken het volk een gruwel heeft, tot den Knecht dergenen, die heersen: Koningen zullen het zien en opstaan, [ook] vorsten, en zij zullen zich [voor] [U] buigen; om des HEEREN wil, Die getrouw is, om den Heilige Israëls, Die U verkoren heeft.'' (SV)</blockquote><blockquote>''Flp 2:9  Daarom heeft Hem ook God uitermate verhoogd, en heeft Hem een Naam gegeven, welke boven allen naam is;  Flp 2:10  Opdat in den Naam van Jezus zich zou buigen alle knie dergenen, die in den hemel, en die op de aarde, en die onder de aarde zijn. Flp 2:11  En alle tong zou belijden, dat Jezus Christus de Heere zij, tot heerlijkheid Gods des Vaders.'' (Telos)</blockquote>
 
== BronBronnen ==
''Van Dale's Groot woordenboek der Nederlandse taal'' (13e uitgave), digitale versie 1.0 Plus, jaar 2000.
 
H. Zeller, ''Bijbelsch Woordenboek voor het Christelijke volk''. Eerste deel A - J. ('s Gravenhage: M.J. Visser, 1867) s.v. Buigen. Tekst hiervan is onder wijziging verwerkt op 17 nov. 2020.
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.