Naar inhoud springen

Zeven: verschil tussen versies

4 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 15:
<blockquote>''De 7:1 Wanneer u de HEERE, uw God, zal gebracht hebben in het land, waar gij naar toe gaat, om dat te erven; en Hij vele volken voor uw aangezicht zal hebben uitgeworpen, de Hethieten, en de Girgasieten, en de Amorieten, en de Kanaänieten, en de Ferezieten, en de Hevieten, en de Jebusieten, zeven volken, die meerder en machtiger zijn dan gij; (SV)''</blockquote>
 
'''Val van Jerico.''' Na zeven dagen vielen de muren van Jericho:<blockquote>''Heb 11:30 Door het geloof vielen de muren van Jericho, nadat men er zeven dagen omheen getrokken was.''</blockquote>'''Gelijkenissen van het Koninkrijk.''' Matth. 13 bevat zeven gelijkenissen van het koninkrijk der hemelen.
 
<blockquote>''Heb 11:30 Door het geloof vielen de muren van Jericho, nadat men er zeven dagen omheen getrokken was.''</blockquote>
 
'''Gelijkenissen van het Koninkrijk.''' Matth. 13 bevat zeven gelijkenissen van het koninkrijk der hemelen.
 
'''Bezetenheid van Maria Magdalena'''. Van haar, die door de Heer Jezus was bevrijd van bezetenheid, waren door '''zeven demonen''' uitgegaan (Luc. 18:2; Mr. 16:9).<blockquote>''Mr 16:9  Toen Hij nu was opgestaan, vroeg op de eerste dag van de week, verscheen Hij eerst aan Maria Magdalena, uit wie Hij zeven demonen had uitgedreven.''(TELOS)</blockquote>Maria was er ernstig aan toe geweest. Bezeten zijn door meerdere demonen is erger dan door één demon. Vergelijk:<blockquote>''Mt 12:45 Dan gaat hij heen en neemt zeven andere geesten met zich mee, bozer dan hijzelf, en zij komen binnen en wonen daar; en het laatste van die mens wordt erger dan het eerste…'' (TELOS)</blockquote>'''Wonderbare spijziging.''' In de woestijn voedde de Heer Jezus met ''zeven broden'' en enkele visjes een grote menigte mensen (Matth. 15:34v). Ze aten allen en werden verzadigd. Het overschot van de brokken was ''zeven manden'' vol. Van zeven losse broden tot zeven manden met brood!
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.