Naar inhoud springen

Trofimus: verschil tussen versies

5 bytes verwijderd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Trófimus''' (= 'Gevoed') ook geschreven ''Trophimus'', was een christen uit de heidenen, die de apostel Paulus op een deel zijn [[Derde zendingsreis van Paulus|derde zendingsreis]] voor een deel vergezelde.
 
'''Naam.''' De Griekse naam in de brontekst van het Nieuwe Testament is Τροφιμος, Trophimos (klemtoon op de eerste lettergreep), en betekent "gevoed", "pleegkind"<ref>''Griechisch-Deutsch Strongs Lexikon'', onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia. </ref> , "pleegzoon"<ref name=":0">D. Harting, ''Grieks-Nederlands handwoordenboek op het Nieuwe Testament'', onderdeel van de Online Bible (uitgeverij Importantia).    </ref>, "voedsterzoon"<ref name=":0" /> of "voedzaam"<ref>''Grieks-Nederlands Lexicon'', onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia. </ref>, van τροφή, trophé, voeding, voedsel. De naam wordt 3x genoemd (zie de Schriftaanhalingen hieronder). Het Strongnummer is 5161.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.