Naar inhoud springen

Jozua (boek)/6: verschil tussen versies

271 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
Regel 27:
 
== Joz. 6:4 ==
Joz 6:4  En zeven priesters zullen zeven ramsbazuinen dragen, voor de ark; en gijlieden zult op dende zevendenzevende dag de stad zevenmaal omgaan; en de priesters zullen met de bazuinen blazen. (SVCP<ref name=":0" />)
'''Zeven priesters zullen zeven ramsbazuinen dragen.''' Natuurlijk zullen de priesters gewapend moeten zijn. Maar dan met hun eigen wapen: de kromvormige ramshoorn, welks bazuingeschal oproept tot de strijd (Richt. 3 : 27; 6 : 34; 7 : 8, 16, 20) en bij godsdienstige feesten wordt gehoord (Lev. 25 :9; 2 Sam. 6 :15) of bij het optreden van een koning (2 Sam. 15 : 10, 1 Kon. 1 : 41). Zie [[Bazuin]].
 
'''Vóór de ark.''' Deze priesters worden op de voet gevolgd door de ark, het zichtbare teken van des Heeren wonen in het midden van Israël, van Hem, die tussen de cherubs op het verzoendeksel woont. De ark, door Aärons zonen gedragen, is de Bevelhebber, die voor zijn leger uitgaat.
 
'''Op de zevende dag zevenmaal omgaan.''' De zevende dag telt zeven omwandelingen. Een dergelijke 'climax' zien we ook het boek [[Openbaring van Johannes]]: het zevende zegel brengt zeven bazuinoordelen, en de zevende bazuin brengt zeven schaaloordelen.
 
== De omwandeling en inneming (6-21) ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.