Naar inhoud springen

Eindtijd: verschil tussen versies

461 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 23:
Het is niet gemakkelijk deze figuren te duiden. Men kan ze nader duiden door ze onderling te vereenzelvigen en/of door ze te betrekken op naties in het verleden of het heden. Zo is de mens van de zonde wellicht dezelfde als het Beest uit de zee, het Beest uit de aarde dezelfde als de koning van Israël. Een andere opvatting die veel gevonden wordt, vereenzelvigt het Beest uit de zee met de Antichrist. De koning van het noorden wordt meestal vereenzelvigd met de eindtijdse Assyriër. Gog wordt vaak als de heerser van Rusland geduid.  
 
Sinds de hemelvaart begon de lange donkere nacht voor deze wereld. Hoe dieper wij in deze eindtijd komen, des te groter wordt de tegenstand van de mensheid en de duivel tegen het plan van God. Dit uit zich in een steeds groter wordende verwarring, een algemeen verval van de moraal, wetsverachting, liefdeloosheid, geloofsafval, en haat tegen alles wat aan God doet denken. De belangrijkste tekenen dat we dichtbij de komst van de Heer Jezus en de opneming van de gemeente leven zijn wellicht<ref>Aldus David Reagan in [https://www.youtube.com/watch?v=Zk2kEqmfvio&t=25m35s The Reality of the Rapture], Youtube.com: Prophecy Watchers, 10 juni 2019. Vanaf 25 min. 35 sec.</ref>: 1. het nationale herstel van Israël, 2. het tegelijkertijd gebeuren (convergentie) van allerlei tekenen in de christenheid, de mensenwereld en de schepping.
 
== Meer weten ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.