Naar inhoud springen

Creationisme: verschil tussen versies

1.088 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 32:
== Strijd op twee fronten ==
Creationisten voeren een strijd op twee fronten. Enerzijds wijzen wij op de zwakheden van de wetenschappelijke theorie en de onderbouwing ervan. Anderzijds wijzen zij op de bijbels-theologische zwakheden van het [[Theïstische evolutieleer|theistisch evolutionisme]].
 
== Conferentie ==
De ''International Conference on Creationism'' (ICC) is een bijeenkomst waar creationistische wetenschappers hun onderzoek(sresultaten) presenteren, contacten kunnen leggen, met elkaar kunnen discussiëren en (naderhand) elkaars werk kunnen beoordelen. Het motto is: ontwikkeling en systematisering van creationistische modellen van oorsprongen<ref>In het Engels: "Developing and Systematizing the Creation Model of Origins". Zie https://www.internationalconferenceoncreationism.com/. Geraadpleegd 3 dec. 2020.</ref>. De ICC begon in 1986 in de Amerikaanse stad Pittsburgh. Tot 2018 zijn er acht conferenties geweest, met bezoekers uit allerlei landen.<ref>Steve Gollmer, [https://www.internationalconferenceoncreationism.com/2020/10/international-conference-on-creationism-coming-to-cedarville-university/ International Conference on Creationism Coming to Cedarville University], Internationalconferenceoncreationism.com, 29 okt. 2020</ref> De website van de ICC is ''[https://www.internationalconferenceoncreationism.com/ InternationalConferenceOnCreationism.com]''.
 
== Kritiek ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.