Naar inhoud springen

Ezechiël 38: verschil tussen versies

616 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
Regel 9:
Eze 38:8  Na vele dagen zult gij bezocht worden; in het laatste der jaren zult gij komen in het land, dat wedergebracht is van het zwaard, dat vergaderd is uit vele volken, op de bergen Israëls, die steeds tot verwoesting geweest zijn; als hetzelve [land] uit de volken zal uitgevoerd zijn, en zij allemaal zeker zullen wonen. (SV)
'''Zij allemaal zeker zullen wonen.''' Ze wonen veilig en zeker (11, 14), “in rust” (38:11). Ze wonen allen “zonder muur” (38:11, Gog merkt dat op). Er is niemand die hen verschrikt (39:26).
 
== Exech. 39:9 ==
Eze 38:9  Dan zult gij optrekken, gij zult aankomen als een onstuimige verwoesting, gij zult zijn als een wolk, om het land te bedekken; gij en al uw benden, en vele volken met u. (SV)
'''Als een onstuimige verwoesting .... als een wolk, om het land te bedekken.''' Een uitlegger<ref>Amir Tsarfati in: [https://www.youtube.com/watch?v=l-uXaAqAFwQ&t=32m18s Middle East Update: Biden's Middle East Pick]. Youtube.com: Behold Israel with Amir Tsarfati, 11 feb. 2021. Vanaf 31 min 18 sec.</ref> denkt aan iets dat uit de lucht over het land komt en daarom aan de mogelijkheid van een rakettenregen.
 
== Exech. 38:11 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.