Naar inhoud springen

Uittocht uit Egypte: verschil tussen versies

684 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
De '''uittocht''' (of [[Exodus]]) uit [[Egypte]] is het vertrek van de Israeliëten uit het land Egypte en hun tocht naar de berg [[Sinaï (Bijbel)|Sinaï]]. De uittocht is het begin van de veertig jaar durende woestijnreis van Gods volk op weg naar het beloofde land.
 
Om aan de macht van farao te ontkomen, moesten zij door de Schelfzee trekken. De profeet Jesaja herinnert aan het wonder van de drooglegging van de zee. <blockquote>''Jes 51:9  Ontwaak, ontwaak, trek sterkte aan, Gij arm des HEEREN! ontwaak als in de verledene dagen, [als] [in] de geslachten van ouds; zijt Gij het niet, Die Rahab uitgehouwen hebt, Die den zeedraak verwond hebt? Jes 51:10  Zijt Gij het niet, Die de zee, de wateren des groten afgronds, droog gemaakt hebt? Die de diepten der zee gemaakt hebt tot een weg, opdat de verlosten daardoor gingen?'' (SV)</blockquote>Hieruit zien wij dat het water geen laagje water was waar de Israëlieten makkelijk doorheen gingen.
 
== Route ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.