Naar inhoud springen

Bekering: verschil tussen versies

341 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 3:
'''Noodzaak.''' De mens is een zondaar, die, om behouden te worden van Gods oordeel over de zonde en het eeuwige leven te beërven, bekering nodig heeft. Het eerste woord van Jezus' openbare prediking was, volgens Mattheüs, "Bekeert u!" <blockquote>''Mt 4:17  Van toen af begon Jezus te prediken en te zeggen: <u>Bekeert u</u>, want het koninkrijk der hemelen is nabij gekomen.'' (Telos)</blockquote>De twaalf leerlingen die de Heer Jezus uitzond predikten 'dat men zich moest bekeren' (Marc. 6:12).<blockquote>''Mr 6:7 En Hij riep de twaalf bij Zich en begon hen twee aan twee uit te zenden en gaf hun macht over de onreine geesten. (...) Mr 6:12 En zij vertrokken en predikten dat men zich moest bekeren, Mr 6:13 en zij dreven vele demonen uit en zalfden vele zieken met olie en genazen hen.'' (TELOS)</blockquote>Ook de apostel Paulus betuigde de mensen dat zij zich moesten bekeren:<blockquote>''Hnd 20:21 terwijl ik zowel aan Joden als Grieken de bekering tot God en het geloof in onze Heer Jezus betuigde. (TELOS)''</blockquote>In het oude- en nieuwe testament wordt deze eis gesteld om weer met God in gemeenschap te komen en ontrukt te worden aan het dreigende oordeel. De grondslag hiervoor is gelegd door het werk van Christus aan het kruis volbracht.
 
Bekering en geloof vormen het fundament van het levenshuis van een christen. <blockquote>''Heb 6:1  Laten wij daarom het woord van het begin van Christus laten rusten en voortgaan tot het volkomene, zonder opnieuw een fundament te leggen van bekering van dode werken en van geloof in God,'' (Telos)</blockquote>'''Bekering ''van''.''' Wie zich bekeert, bekeert zich van iets: van dode werken (Hebr. 6:1), van de geestelijke en zedelijke duisternis, van de macht van satan.
 
<blockquote>''Hnd 26:18 opdat zij zich bekeren van de duisternis tot het licht, en van de macht van satan tot God, opdat zij vergeving van zonden en een erfdeel onder de geheiligden ontvangen door geloof in Mij.'' (TELOS)</blockquote>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.