Naar inhoud springen

Islam: verschil tussen versies

425 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
Regel 164:
 
Volgens de sjiieten, de tweede hoofdstroming in de Islam die vooral in Iran heerst, zal de aarde geteisterd worden door grote oorlogen. Door deze oorlogen zal eenderde van de wereldbevolking omkomen en nog eenderde zal sterven door de gevolgen van honger, wetteloosheid en verwoesting. De staat [[Israël (staat)|Israël]] moet en zal vernietigd worden. Hierna, en niet eerder, zal de twaalde iman, Mahdi genoemd, opnieuw in de wereld verschijnen. Deze 'grote Leider', een volmaakt mens, erfgenaam van alle profeten, van Adam tot Mohammed, zal alle ongelovigen doden en in alle hoeken van de aarde de vlag van de Islam hijsen. Met hem breekt een nieuw tijdperk aan.
 
== Geloofsafval ==
Op geloofsafval staat de doodstraf. Moslims die de Islam verlaten brengen een schande over hun familie. Ze worden vaak uitgestoten.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=VfDF80sk3W0 Arab Muslim Girl met Jesus :: Lovely Testimony]. Youtube.com: strongtower27, 20 nov. 2020. Duur: 32 min. 41 sec. Gesprek in het Engels met een Arabische moslima die de ware God leerde kennen en vrede vond bij Jezus. </ref>
 
== Belasting voor niet-moslims ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.