Naar inhoud springen

Peter Borger: verschil tussen versies

4 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 5:
Als onderzoeker heeft hij 10 jaar gewerkt aan de universiteit van Bazel (Zwitserland), 2,5 jaar aan de universiteit van Sydney (Australië, 2001-2003) en 4 jaar aan die van Zürich (Duitsland). Hij is redacteur geweest van twee wetenschappelijke tijdschriften. Hij is thans (2021) onderzoeker bij de Duitse christelijke vereniging ''Wort und Wissen'' op het terrein van de genetica.
 
In zijn boek ''Terug naar de oorsprong. Of hoe de nieuwe biologie het tijdperk van Darwin'' ''beëindigt'' (2009) beëindigt biedt hij een [[Creationisme|creationistisch]] alternatief. Hij stelt dat natuurlijke selectie van best aangepaste mutanten geen genetische informatie schept. Tegenover de Darwins theorie stelt hij het oorspronkelijke bestaan van oerorganismen met baranomen, dat zijn genomen die groter zijn dan de genomen van hedendaagse organismen. Een emeritus hoogleraar biologie merkte over dit boek op: "Met dit boek heeft Peter Borger een zeer interessant en actueel alternatief voor de darwinistische stelling geproduceerd, het meest beproefde en mislukte voorstel in de geschiedenis van de wetenschap. Hopelijk zal dit boek helpen om haar langverwachte ondergang als een rationele verklaring voor het grote mysterie van organische evolutie te verzekeren."<ref>Oorspronkelijk: "With this book Peter Borger has produced a very interesting and up to date alternative to the Darwinian thesis, the most tested and failed proposal in the history of science. Hopefully this book will help ensure its long overdue demise as a rational explanation for the great mystery of organic evolution." (John A. Davison, Professor Emeritus of Biology, University of Vermont, USA.). Aangehaald op https://www.bol.com/nl/p/terug-naar-de-oorsprong/1001004007526192/</ref>
 
== Bron ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.