Naar inhoud springen

Johannes 1: verschil tussen versies

Geen verandering in de grootte ,  3 jaar geleden
k
Enkele wijzigingen teruggedraaid: kleine letters in de Telos-vertaling mogen niet groot worden gemaakt, terwijl "Telos" blijft staan als bron van het Bijbelcitaat.
k (→‎13: kleine letters in hoofdletters hij hem zijne)
k (Enkele wijzigingen teruggedraaid: kleine letters in de Telos-vertaling mogen niet groot worden gemaakt, terwijl "Telos" blijft staan als bron van het Bijbelcitaat.)
Regel 100:
 
== 14 ==
Joh 1:14  En het Woord is vlees geworden en heeft onder ons gewoond (en wij hebben Zijnzijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van een eniggeborene van een vader) vol van genade en waarheid. (Telos)
'''Het Woord is vlees geworden.''' Opdat wij kinderen van God zouden worden (vs. 12). Twee soorten verandering.
 
Regel 164:
 
== 27 ==
Joh 1:27  ik ben niet waard Zijnzijn schoenriem los te maken. (Telos)
Zelfs niet waard om een nederige dienst te doen als Zijn schoenriem los te maken.
 
Regel 189:
Openbaar geworden, is Hij helaas niet door Israël gekend en erkend:
 
''Joh 1:5  En het licht schijnt in de duisternis, en de duisternis heeft het niet begrepen. (...) Joh 1:10  Hij was in de wereld, en de wereld is door Hem geworden, en de wereld heeft Hem niet gekend. Joh 1:11  Hij kwam tot het Zijnezijne, en de Zijnenzijnen hebben Hem niet aangenomen.'' (Telos)
 
== 32 ==
Regel 196:
 
== 33 ==
Joh 1:33  En ik kende Hem niet; maar Hij die mij heeft gezonden om te dopen met water, Diedie zei mij: Op Wie u de Geest zult zien neerdalen en op Hem blijven, Die is het die met de Heilige Geest doopt. (Telos)
'''Ik kende Hem niet.''' Zie vs. 31.
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.