Naar inhoud springen

Pretribulationisme: verschil tussen versies

337 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
Het '''pretribulationisme''' is de leer dat de Heer Jezus zijn gemeente van de aarde [[Opname van de gemeente|wegneemt]] aan het begin van of vóór de verdrukking ofwel de laatste (zeventigste) [[Zeventigste jaarweek van Daniël|jaarweek]] van [[Daniël (boek)|Daniël]]. Zij die deze leer houden worden ''pretribulationisten'' genoemd.
 
Het woord pretribulationisme komt van 'pre' (= voor) en het Latijnse woord 'tribulatio' (= verdrukking).
Regel 82:
 
=== Online video's ===
In opklimmende orde van tijd:
 
[https://www.youtube.com/watch?v=BTm8WJkMKJw J. Vernon McGee - Why the Church of Jesus Christ Will Not Go Thru the Tribulation]. Youtube.com: gallantentry, 6 sept. 2011. Duur: 44 min. 45 sec. Goede presentatie van argumenten voor het pretribulationisme.
 
[https://www.youtube.com/watch?v=lvLHuXyHzrk Doug Stauffer: The Pre-Trib Rapture.] Youtube.com: Prophecy Watchers, 23 dec. 2014. Duur: 28 min. 12 sec. Gary Stearman en Doug Stauffer spreken over de Bijbelse aanwijzingen voor de wegneming van de Gemeente vóór de periode van verdrukking (Daniëls zeventigste jaarweek).
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.