Naar inhoud springen

Kedes: verschil tussen versies

2 bytes verwijderd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1:
'''Kedes''' is de naam van verscheidene steden in de Bijbel.
 
'''Naam.''' De Hebreeuwse naam is קדשׁ, ''Qedesj.'' De plaatsnaam betekent "heilige plaats"<ref>''- Hebreeuws-Nederlands Lexicon; op basis van Strong-coderingen.'' Onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia. Het is gebaseerd op het Engelstalige ''Online Bible Hebrew-Englisch Lexicon'' van Larry Pierce. — J.J. Bimson, ''Encyclopedie van Bijbelse plaatsen'' (Kampen: Kok, 2007), s.v. Kedes. </ref> of "heiligdom"<ref name=":0">J.J. Bimson, ''Encyclopedie van Bijbelse plaatsen'' (Kampen: Kok, 2007), s.v. Kedes.  </ref>. De naam komt 12x in de Bijbel voor. Het [[strongnummer]] is H6943.
 
- J.J. Bimson, ''Encyclopedie van Bijbelse plaatsen'' (Kampen: Kok, 2007), s.v. Kedes. </ref> of "heiligdom"<ref name=":0">J.J. Bimson, ''Encyclopedie van Bijbelse plaatsen'' (Kampen: Kok, 2007), s.v. Kedes.  </ref>. De naam komt 12x in de Bijbel voor. Het [[strongnummer]] is H6943.
 
'''1. Kades-Barnea.''' 'Kedes' is vermoedelijk dezelfde stad welke meermalen voorkomt onder de namen van [[Kades]] en [[Kades-Barnea]]. Ze ligt in het uiterste zuiden van Juda.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.