Naar inhoud springen

Pretribulationisme: verschil tussen versies

337 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
Regel 68:
 
=== De Galilese huwelijkssluiting ===
De Galilese huwelijkssluiting<ref>Jay McCarl, [https://www.youtube.com/watch?v=JbO-BvyRVDU "A Galilean Wedding: Picture of the End of the World"]. Youtube.com: 22 nov. 2015. Duur: 1 uur 22 min.</ref> was een subtype van de Joodse huwelijkssluiting. De bruidegom haalde zijn bruid op, voltrok het huwelijk door de geslachtsdaad en begon een feest dat zeven dagen duurde. De zeventigste jaarweek van Daniël duurt ook zeven jaar. Daarna zal de Heer met zijn Bruid in deze wereld geopenbaard worden. Het beeld van de Galilese huwelijkssluiting, dat de Heer lijkt toe te passen, ondersteunt de opvatting dat de Heer zijn Bruid wegneemt vóór de periode van zeven jaar.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=aJUKLPj7B04 A Jewish wedding and the pre-tribulation rapture]. Youtube.com: John Ankerberg Show, 29 mei 2009. Duur: 8 min 38 sec. [[Renald Showers]] beschrijft de oud-Iraëlitische verloving en bruiloft, een [[type]] van de verhouding tussen de Heer en zijn Gemeente. Uitstekende voordracht. </ref>
 
=== Lea zeven dagen vóór Rachel ===
Regel 107:
Bren Miller Jr. (regisseur) e.a. ''Before the Wrath.'' Publicatiedatum: 3 maart 2020. Filmdocumentaire op DVD over de opname van de gemeente vóór de zevenjarige oordeelstijd. De film is gebaseerd op de Galilese trouwceremonie, waaraan de Heer Jezus beelden ontleend heeft.
 
== VoetnootVoetnoten ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.