Hart: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
34 bytes toegevoegd ,  3 maanden geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'miniatuur|Bloedcirculatie in het lichamelijke hart. Blauw = zuurstofrijk; oranje = zuurstofarm. Het '''hart''' is een bloedpomp, een holle...')
 
k
[[Bestand:Latidos.gif|miniatuur|BloedcirculatieDe inhartpomp aan het lichamelijkewerk. De animatie toont de bloedcirculatie in het hart. Blauw = zuurstofrijk; oranje = zuurstofarm. ]]
Het '''hart''' is een bloedpomp, een holle spier die het bloed door het lichaam pompt. Zonder zuurstofrijk bloed, dat wordt rondgepompt door het hart, zouden we doodgaan. Zonder hart, zonder bloed, zijn levensverrichtingen onmogelijk. In figuurlijke zin is het hart de zetel van overtuiging, gemoedsstemming, karakter enz<ref>VanDale.nl, s.v. Hart, geraadpleegd 10 juni 2021. </ref>. Wat er in ons figuurlijke hart is en leeft, werkt door in ons gedrag. Het gezegde "Waar het hart vol van is, loopt de mond van over" wijst daarop.
 
bureaucraten, Bevestigde gebruikers, redacteuren, beheerders
28.739
bewerkingen
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Navigatiemenu