Naar inhoud springen

Noord-Korea: verschil tussen versies

287 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 8:
'''Landsbestuur.''' De Democratische Volksrepubliek Korea is vanaf de stichting in 1948 bijna een halve eeuw geleid door de Koreaanse communistische politicus Kim Il-Sung (1912-1994). Noord-Korea noemt Kim Il-sung officieel de 'Grote Leider' en hij wordt in de grondwet genoemd als de Eeuwige President van het land.
 
Na zijn dood in 1994 werd hij opgevolgd door zijn zoon Kim Jong-il, die het het land leidde tot zijn dood in 2011. Kim Jong-il was een alleenheerser die alles zelf besliste. Tijdens zijn bewind was er geen partijcongres van de Arbeiderspartij. De heersende partij in Noord-Korea is de Koreaanse Arbeiderspartij. Na zijn dood in 2011 werd Kim Jong-il opgevolgd door zijn zoon Kim Jong-un.
''Kim Jong-un benoemd tot opperbevelhebber leger''
Regel 173:
 
Impressie van controle en beperkingen die een Nederlandse filmploeg ondervindt in Noord-Korea: ''[https://www.youtube.com/embed/jLs4Klr-XAg Nieuwsuur in noord-Korea: achterdeschermen],'' Youtube.com (5 min 25 sec.), 2 okt. 2015.
 
[https://www.opendoorsusa.org/christian-persecution/stories/mother-north-korea-30-years-of-secrets-2/ ‘Your eternal life starts here’—A North Korean mother breaks her silence]. OpenDoorsUSA.org, 9 mei 2021. Over de verdrukking van Noord-Koreaanse christenen. Enkele getuigenissen.
 
== Bronnen ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.