Naar inhoud springen

Nof: verschil tussen versies

16 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Nof''', Nopf, Moph of Moff, is een andere naam van Memphis (of Memfis), een vroegere hoofdstad van Egypte. Onder de naam van Memphis is zij meer bekend.
 
'''Naam.''' De Hebreeuwse naam is נף, ''Noph'' (Jes. 19:13)''.'' De naam betekent "toonbaarheid"<ref>''Hebreeuws-Nederlands Lexicon; op basis van Strong-coderingen.'' Onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia. Het is gebaseerd op het Engelstalige ''Online Bible Hebrew-Englisch Lexicon'' van Larry Pierce. </ref>. Het Strongnummer[[strongnummer]] is 05297H5297. De plaatsnaam komt 7x voor in het Oude Testament. De andere Hebreeuwse naam is ''Moff'' (Hos. 9:6).
 
Nof was een zeer oude, en na de val van de stad Thebe de eerste stad van Egypte, in het noordelijk gedeelte van dit land, door de Menes, de eerste koning van het oude Egypte (ca. 3100-3000 v.C.) gesticht. Zij is op het engst van het Nijldal gelegen, en wel aan de westzijde daarvan.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.