Naar inhoud springen

Jeremia 4: verschil tussen versies

1.835 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
Regel 126:
 
Men zoekt een veilig heenkomen in bossen en spelonken.
 
== 30 ==
Jer 4:30  Wat zult gij dan doen, gij verwoeste? Al kleeddet gij u met scharlaken, al versierdet gij u met gouden sieraad, al schuurdet gij uw ogen met blanketsel, zo zoudt gij u [toch] tevergeefs oppronken; de boelen versmaden u, zij zullen uw ziel zoeken. (SV)
Deze beschrijving van een hoerachtige vrouw doet sterk denken aan de apocalyptische hoer [[Babylon (hoer)|Babylon]].
 
''Opb 17:4 En de vrouw was bekleed met purper en scharlaken en versierd met goud en edelgesteente en parels, en had een gouden drinkbeker in haar hand, vol gruwelen en de onreinheden van haar hoererij. (TELOS)''
 
'''Zij zullen uw ziel zoeken.''' Dat is ook het lot van het apocalyptische hoer [[Babylon (hoer)|Babylon]].
 
''Opb 17:16 En de tien horens die u hebt gezien en het beest, dezen zullen de hoer haten en haar eenzaam en naakt maken, en haar vlees eten en haar met vuur verbranden. Opb 17:17 Want God heeft in hun harten gegeven zijn bedoeling uit te voeren en het met enerlei bedoeling uit te voeren en hun koninkrijk aan het beest te geven, totdat de woorden van God vervuld zullen zijn.'' (Telos)
 
== 31 ==
Jer 4:31  Want ik hoor een stem als van een [vrouw], die in arbeid is, een benauwdheid als van een, die in des eersten kinds nood is, de stem van de dochter Sions; zij hijgt, zij breidt haar handen uit, [zeggende]: O, wee mij nu, want mijn ziel is moede vanwege de doodslagers! (SV)
Deed vs. 30 denken aan de apocalyptische hoer [[Babylon (hoer)|Babylon]]. Vs. 31 leidt onze gedachten naar een andere vrouw, eveneens de dochter Sion, in het boek Openbaring:
 
''Opb 12:1 En er werd een groot teken gezien in de hemel: een vrouw, bekleed met de zon en de maan onder haar voeten en op haar hoofd een kroon van twaalf sterren. Opb 12:2  En zij was zwanger en schreeuwde in haar weeën en in haar pijn om te baren.'' (Telos)
 
==Bron==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.