Naar inhoud springen

Jeremia 5: verschil tussen versies

1.183 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 53:
 
'''Hunzelven zal zo geschieden.''' Gelijk zij ons bedreigen.
 
== 14 ==
Jer 5:14  Daarom zegt de HEERE, de God der heirscharen, alzo, omdat ulieden dit woord spreekt: Ziet, Ik zal Mijn woorden in uw mond tot vuur maken, en dit volk [tot] hout, en het zal hen verteren. (CP<ref name=":0" />)
'''Daarom zegt de HEERE, de God der heirscharen.''' Daar Hij zelf Zich als scheidsrechter tussen mij, Zijn profeet, en mijn ongelovige tijdgenoten plaatst
 
'''Ulieden.''' Gezegd tot de ongelovige tijdgenoten van Jeremia.
 
'''Ziet, Ik zal Mijn woorden in uw mond tot vuur maken.''' God wendt Zich tot Jeremia. Hij zal maken dat Jeremia's woorden zo weinig wind zijn, dat zij integendeel een vuur zijn,
 
''Jer 1:9  En de HEERE stak Zijn hand uit, en roerde mijn mond aan; en de HEERE zeide tot mij: Zie, Ik geef Mijn woorden in uw mond.'' (SV)
 
Door hun ongeloof verhinderen de ongelovigen, dat de Heere berouw heeft over ‘t bedreigde kwaad (Jer. 18.8 ):
 
''Jer 18:8  Maar [indien] datzelve volk, over hetwelk Ik [zulks] gesproken heb, zich van zijn boosheid bekeert, zo zal Ik berouw hebben over het kwaad, dat Ik hetzelve gedacht te doen.'' (SV)
 
'''En dit volk tot hout.''' Opdat het vuur een stof heeft om zijn verterende kracht te bewijzen.
 
== Andere hoofdstukken ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.